NIK ĐELJOŠAJ

“Iniciraću razgovor sa čelnicima Dečića o mogućnosti istupanja iz lige”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Ne stišava se bura nakon derbija između Dečića i Budućnosti koji je odigran na DG areni. Juče je Disciplinska komisija FSCG saopštila kazne za klubove koji se bore za šampionski pehar, a danas se oglasio i predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj.

Kako je istakao, razmotriće istupanje iz 1. CFL zbog nacionalističkih i šovinističkih uvreda.

“Svi koji su bili na stadionu tog dana, kao i gledaoci koji su na televiziji pratili jednu od najvažnijih utakmica ove sezone, prisustvovali su ponovnom ničim izazvanom izlivu divljaštva, mržnje i šovinizma.

I umjesto da, nakon nekoliko sličnih skandala, FSCG decidirano pokaže nultu toleranciju na rasizam, što je i tendencija same UEFA-e kroz kampanju SAY NO TO RACISM, Disciplinska komisija je, svojim odlukama, pokazala da direktno podstiče ovakvo ponašanje, koje ne služi na čast ni državi ni sportu uopšte.

>>> FSCG odredio kazne za Budućnost, Dečić, Varvare i Novakovića

Kao čelnik Opštine Tuzi, koja je osnivač FK Dečić, iniciraću razgovor sa Upravnim odborom kluba i koalicije na vlasti o mogućnosti da naš klub istupi iz lige, jer umjesto aplauza za korektno ponašanje naših navijača i sportsku igru koju igrači pokazuju na terenu, FK Dečić je već nekoliko godina meta najprizemnijih nacionalističkih i šovinisitičkih napada.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Obratićemo se UEFA-i i FIFA-i s predlogom da suspenduju i preduzmu neophodne mjere prema FSCG zbog podrške rasizmu i šovinizmu, mržnji na nacionalnoj osnovi prema Albancima, a što se u kontinuitetu manifestuje i koje FSCG ne kažnjava shodno disciplinskom pravilniku”, stoji u saopštenju Đeljošaja.

Da podsjetimo, veliki derbi koji je na kraju završen remijem bio je prekinut skoro sat vremena, jer su navijači Budućnosti ubacivali pirotehniku u teren, nakon čega je delegat odlučio da prekine meč dok se Varvari ne udalje sa stadiona.

Zbog toga, FSCG je sankcionisao Plave sa 10.000 eura.

970x250