VLADAN MILOJEVIĆ PRED VJEČITI DERBI

“Derbi je praznik fudbala, nadam se da ćemo ponoviti dostojnu igru”

Foto: FK Crvena zvezda

Prvo kolo plej-ofa fudbalske Superlige Srbije donosi nam 173. međusobni okršaj Crvene zvezde i Partizana. Od prošlog vječitog derbija slika na tabeli se mnogo promijenila. Zvezda je preuzela vrh tabele i sada, zahvaljujući kiksevima crno-bijelih, ima prednost od sedam bodova.

>>> “Ko ima moj broj, molim da me ne zove tokom utakmice”

Sjutra od 18 časova na stadionu Rajko Mitić treći put ove sezone odmjeriće snage dva beogradska velikana. Do sada je Partizan jednom pobijedio, 2:1, dok je u drugom ovosezonskom derbiju, prije mjesec dana, bilo 2:2.

Trener Zvezde, Vladan Milojević, smatra da između njegovog tima i Partizana nema nikakvih tajni. Nada se da će njegov tim ponoviti igru iz prethodnog derbija iako nisu uspjeli tada da trijumfuju.

Počinjemo prvu utakmicu plej-ofa. Iskren da budem, igračima sam rekao prije utakmice da ulazimo u mini-prvenstvo, u kojem se borimo za 21 bod. Sasvim očekivano igraju najbolje ekipe koje su izborile plasman u plej-of. Čestitam im. Imaćemo dosta teških utakmica, otvaramo sa Partizanom, ali i ostale će biti podjednako teške. U mjesec dana razmaka smo bili u drugačijoj situaciiji, nema nikakvih tajni. Znate kako se igra derbi, praznik je fudbala, i nadam se da ćemo ponoviti dostojnu igru. Vidjećemo u kojoj mjeri“, započeo je Milojević.

Foto: FK Crvena zvezda

Čini se da Zvezdin strateg skida pritisak sa svojih pulena s obzirom da je rekao da njegov tim nema opterećenje pobjede.

Kod nas se stvorila slika da derbi utakmica ima posebnu draž, da je posebno takmičenje. Kada neko osvoji titulu i ne pobijedi u derbiju, ispadne da je ova druga ekipa bolja, a to nema veze. Ne ulazim u sve to, nemam opterećenje da pobijedimo. Igramo protiv vječitog rivala, uvijek ih respektujemo. Na nama je da se pripremimo i fokusiramo na utakmicu, i da odradimo što radimo na treningu“, jasan je bio čovjek koji je ovog proljeća podigao Zvezdu poslije letargije u koju su upali pod vođstvom Baraka Bahara.

Zvezda u ovaj derbi ulazi mnogo rasterećenija s obzirom da ima sedam bodova prednosti u odnosu na vječitog rivala kojem je ovo posljednji voz da se ponovo uključi u borbu za titulu.

Neće Zvezda i Partizan dugo “odmarati” jedni od drugih. Već u srijedu (19h) ih očekuje još jedan međusobni duel, ali ovoga puta u polufinalu Kupa Srbije, a meč će se takođe igrati na popularnoj Marakani.

Standings provided by Sofascore
970x250