1.CFL / 31. KOLO

Zaveslaj preko Jezera i repriza kontroverzne utakmice

Foto: FSCG

Novi vikend, novo paljenje motora u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Na redu je došlo 31. kolo elitnog ranga crnogorskog fudbala, a u njemu nas očekuje mnoštvo zanimljivih duela, pogotovo u gornjem dijelu tabele gdje je borba za naslov prvaka nikad neizvjesnija.

Prvi će na teren od 15 časova Rudar i Petrovac, u kojem imperativ pobjede ima tim iz Pljevalja ukoliko želi da izbjegne direktno ispadanje iz lige. Sa druge strane Petrovčani poprilično rasterećeni odlaze na ovo gostovanje jer je misija zvana “opstanak” uspješno odrađena.

Međutim, sigurno i nebesko-plavi žele u stilu da privedu sezonu kraju, što najbolje govori i rezultat iz prethodnog kola gdje su savladali jednog od lidera šampionata, ekipu Dečića (2:1).

Zanimljiv je i podatak da se tim sa primorja nije naigrao fudbala protiv Rudara u posljednja dva okršaja. Na početku sezone bilo je 2:0 za Petrovac, da bi u naredna dva meča tim iz Pljevalja jednom slavio (1:0), a jednom odigrao neriješeno (1:1).

Sat i po kasnije uvijek neugodni Arsenal dočekaće ekipu barskog Mornara na svom terenu. Tivćani igraju po principu toplo-hladno, dok se Barani i dalje potajno nadaju čudu u posljednjih šest kola, odnosno da mogu da ugroze vodeći dvojac kada je borba za u pitanju.

Tri meča su odigrali ova dva tima u dosadašnjem toku sezone. U mjesecu avgustu Darko Nikač je potpisao minimalac Arsenala, da bi naredna dva okršaja bila završena podjelom bodova (2:2 i 0:0).

Sutjeska je u jednom trenutku ušla u šampionsku trku, ali je porazom od Arsenala (1:0) u prethodnom kolu sebe ponovo udaljila od trona. Pet bodova manje od Dečića i Budućnosti imaju Nikšićani, a sljedeći protivnik kojeg će dočekati kraj Bistrice je Jedinstvo.

Bjelopoljci će vrlo vjerovatno igrati baraž za opstanak u ligi, ali sigurno da bi pobjeda protiv trećeplasiranog tima šampionata ulilo dodatno samopouzdanje ekipi sa sjevera, pogotovo nakon posljednjeg kola gdje su nakon osam mečeva bez pobjede konačno upisali trijumf nad Jezerom (2:0)

Sutjeska je naravno favorit, i ništa sem pobjede ne dolazi u obzir za njih, a sigurno je da će nakon svoje utakmice “baciti oko” na mečeve vodećeg dvojca sa željom da se ostvare rezultati koji idu njima u korist ne bi li ponovo doveli u pitanje titulu prvaka.

Mnogo bure se podiglo nakon prethodnog okšaja Dečića i Mladosti Lob.bet, pa će današnji duel (19:00) istih rivala sigurno privući mnogo pažnje.

Ako stavimo kontroverze oko prethodnog meča sa strane, Tuzani imaju ispred sebe čistu situaciju i gledajući prethodne duele, i tri poprilično lake pobjede (2:0, 4:1, 3:0) sve sem upisana tri boda bilo bi ravno katastrofi.

Naravno pitaće se nešto i gostujući sastav koji je u par navrata ove sezone uspio da iznenadi ekipe koje su kvalitetom dosta iznad njih.

U istom terminu kao meč na Starom aerodromu, 145 kilometara dalje, tačnije u Beranama, Jezero će dočekati Budućnos.

Plavo-bijeli dijele poziciju broj jedan sa Dečićem, i isto kao i Tuzani nemaju pravo na kiks. Prvi međusobni duel Podgoričana i Plavljana glatko je otišao na vodenicu crnogorskog šampiona (3:1), pod Goricom je takođe slavila Budućnost (5:1), ali ono što daje nadu Jezeru, a možda uliva dozu straha gostima jeste posljednji odigrani duel.

>>> “Jezero igra svoju najbolju sezonu, ali mi smo ušli u pobjednički ritam”

Budućnost je 28. februara dočekala Jezero na svom stadionu, i tada je poražena 1:0, a dželat domaćina bio je Petar Pavlićević. Strateg Budućnosti Ivan Brnović vodio je Jezero sa uspjehom i sigurno najbolje zna kako stvari u klubu sa sjevera funkcionišu, pa će šampion neminovno sa dozom opreza prisutupiti utakmici u Beranama.

31. KOLO 1. CFL

15.00h Rudar – Petrovac

16.30h Arsenal – Mornar

18.00h Sutjeska – Jedinstvo

19.00h Dečić – Mladost Lob.bet

19.00h Jezero – Budućnost

Standings provided by Sofascore
970x250