1. CFL/31. KOLO

Muhović i Ukšanović heroji – Rudar ne želi da umre

Slavlje fudbalera Rudara, Foto: FSCG
Slavlje fudbalera Rudara, Foto: FSCG

Poslije serije od deset mečeva bez pobjede fudbaleri Rudara konačno su osjetili slast trijumfa – važne bodove u borbi za goli prvoligaški život Pljevljaci su upisali trijumfom nad ekipom Petrovca 1:0.

Heroj trijumfa je iskusni 35-godišnji ofanzivni vezista Jasmin Muhović pogotkom u 20. minutu, mada velike zasluge idu i na račun Nikole Ukšanovića koji je u finišu utakmice izbacio loptu sa gol linije nakon udarca Vukasa Dragovića.

Agresivan domaćin u uvodnih deset minuta utakmice, Aleksa Golubović je prvi zaprijetio, ali i poslao loptu preko gola. Samo 60 sekundi kasnije odgovorio je Petrovac preko Dejana Perovića koji je šutirao pravo u Milisava Vuksanovića.

U 20. minutu Pljevljaci stižu do pogotka! Veći dio posla odličnim prodorom po desnoj strani odradio je Petar Bogdanović, dobro centrirao, Bismark Apija odvukao čuvare na prvu stativu gola, lopta je stigla do usamljenog Jasmina Muhovića koji sa šest metara rutinski trese mrežu gostiju.

Bez većih prilika sve do 59. minuta kada je lopta tri puta mogla da završi u mreži! Prvo je Slobodan Babić poslao loptu tik pored stative nakon odlično izvedenog prekida Petra Đuričkovića. Samo minut kasnije rezervista Adnan Bašić je pogodio stativu poslije centaršuta Luke Maleševića, a onda je zaprijetio i Rudar preko kapitena Alekse Golubovića čiju namjeru je prozreo golman Petrovčana Marko Kordić.

Najbolju priliku od starta meča Petrovac je imao u 80. minutu. Zaspala je odbrana Pljevljaka, loptu u srce kaznenog prostora ubacio Slobodan Babić, golman Milisav Vuksanović ju je kratko odbio, a onda je naletio 18-godišnji Vukas Dragović, snažno šutirao i pogodio odlično postavljenog defanzivca Rudara Nikolu Ukšanovića koji spašava čist pogodak!

Sve dileme oko pobjednika mogao je da otkloni Ognjen Kasalica – majstorski je gađao kontra ugao, golman gostiju Marko Kordić samo pogledom ispratio loptu koja na sreću Petrovčana prolazi nekoliko centimetara pored stative i odlazi u gol-aut.

Zatresli su Petrovčani mrežu u 88. minutu, ali je gol Luke Maleševića poništen zbog ofsajda. Teško je zaključiti da li je bek gostiju bio u nedozovoljenoj poziciji, prethodno su loptom igrali Jusuf Sesaj i Slobodan Babić.

Pored Petrovčana, Rudar je u proljećnom dijelu sezone slavio i nad timom Budućnosti – 3:0 krajem februara.

I dalje su Pljevljaci na dnu tabele prvoligaškog karavana, ali stiče se utisak da narednog vikenda igraju meč sezone – gostovaće Mladosti na “DG areni”.

Standings provided by Sofascore
970x250