Olimpijakos preslišao Fenerbahče u borbi za fajnal-for

Gudurić nije mogao sam (foto: printscreen/euroleaguebasketball.net)

Košarkaši Olimpijakosa preslišali su Fenerbahće 84:72 (20:15, 24:18, 21:19, 19:20) u majstorici i sa 3-2 u pobjedama izborili plasman na fajnal-for Evrolige u Kaunasu.

Nisu gosti uspjeli da se adaptiraju na paklenu atmosferu u dvorani “Mira i prijateljstva”, ekipa Jorgosa Barcokasa je povela 4:0 na startu u dozvolila Feneru svega tri izjednačenja, poslednje u 16. minutu (31:31). Crveno-bijeli su se odlijepili serijom 13:0 na 44:31. Poslije toga, klub sa Bosfora nije bio ni blizu rivalu.

Ekipa Dimitrisa Itudisa je već u prvom poluvremenu bila u velikom problemu sa ličnim greškama. Tondži Džekiri i Nik Kalates su imali po tri, Dorsi i Džonatan Motli po dvije. Jedina svijetla tačka u gostujućem timu je bio Marko Gudurić sa 14 poena. Srpski košarkaš je pogodio tri trojke, od ukupno četiri turskog prvaka tokom prvih 20 minuta.

Slična situacija je bila u drugom poluvremenu, Gudurić je meč završio sa 26 poena, uz njegov evroligaški rekord od osam trojki. Kod Fenerbahčea su dvocifreni bilo još Motli sa 14 i Karsen Edvards sa 10 poena.

U pobjedničkom sastavu, čas košarke je držao veteran Kostas Slukas, sa 22 poena. Saša Vezenkov, koga je gledao strateg Sakramento Kingsa, inače najbolji trener NBA lige ove sezone, Majk Braun, postigao je 17 poena, Kostas Papanikolau 14, Šekil Mekisik 11 poena.

Odlučujuće mečeve za plasman u Litvaniju u srijedu od časova sati igraju Monako i Makabi Tel Aviv, odnosno Real Madrid i Partizan, dva sata kasnije.