MLAĐE CRNOGORSKE FUDBALSKE KATEGORIJE

Budućnost ne brine za budućnost, 40 golova Tmušića za Stari aerodrom

Foto: Pixsell

Nedavno je završena omladinska Liga šampiona, koju je prvi put u istoriji osvojio grčki velikan.

>>> Olimpijakos osvojio Ligu šampiona

Tim povodom pažnju usmjeravamo na omladinske, ali i mlađe kategorije u crnogorskom fudbalu, uz presjek aktuelnog stanja.

Nakon 20 odigranih kola u Prvoj omladinskoj ligi prvo mjesto drži Budućnost s bodom više od Koma, uz 11, odnosno 10 bodova više od trećeplasirane Mladosti Lob.bet iz Donje Gorice. Podgorički sastav je u 7. kolu savladao Zlatičane čak 7:1, uz het-trik talentovanog Andreja Kostića, koji je ušao s klupe i briljirao u pomenutom duelu.

Potom su plavo-bijeli i 16. kolu kao gosti slavili 0:2, uz novi pogodak Kostića te Dardana Ljuljđuraja. Takođe, dva tima sastaće se i u 25. kolu 18. maja, što bi mogao da bude ključni susret za primat.

Upravo je Kostić sa 16 golova najbolji strijelac lige.

U drugoj omladinskoj ligi poslije 24 odigrana kola Mornar i Jedinstvo dijele lidersku poziciju. Treću poziciju, uz 16 bodova manje, drži tivatski Arsenal.

Barani su od Bjelopoljaca bili bolji u 4. kolu kod kuće 2:1, pobjedonosnim golom Din Murića u 90. minutu. Međutim, Jedinstvo je uzvratilo u 11. kolu na svom terenu 1:0, pogotkom Muamera Lukača u 63. minutu utakmice. Potom su dva sastava u 18. kolu remizirali u lučkom gradu 1:1, a njihov posljednji, četvrti susret, ujedno i odlučujući zakazan je baš za sjutra od 15 sati kada je Jedinstvo domaćin.

Muamer Lukać iz bjelopoljskih redova prvi je strijelac sa 23 gola. Jedan manje potpisao je Matija Kuć iz Arsenala (22). Slijede igrači Mornara – Haris Duraković (16), Alen Bišević (15) i Miloš Nišavić (13 golova).

U prvoj kadetskoj ligi Budućnost nakon 21 kola uvjerljivo vodi s 11 bodova više od prvog pratioca Koma, dok je treća Podgorica.

U 6. kolu lider je u gostima riješio Kom 2:5, dok je u 15. kolu bilo neriješeno 2:2. Naredni njihov meč igra se u 24. kolu 8. maja, ali je jasno da Budućnost, koja je ostvarila niz ubjedljivih pobjeda, betonirala prvo mjesto na šest utakmica prije kraja.

Mladen Račić (Podgorica) prvi je strijelac prvenstva sa 19 golova do sada. Dragutin Šaranović (Budućnost) 14 puta je tresao mreže, baš kao i Vasilije Babović (Kom) te Matija Nikčević (Sutjeska).

Budva, nakon 25 utakmica u Drugoj kadetskoj ligi, drži konce na vrhu sa sedam bodova više od Mornara u ligi koja broji 16 klubova. Nevjerovatni Budvani postigli su čak 120 golova do sada. Interesantno, četvrti Grbalj 116 puta pogađao je gol suparnika, a peti Stari Aerodrom 107 puta pronašao metu.

Budva je u oktobru pobijedila Jedinstvo – 20:0, a Pavle Roćenović postigao je šest golova na pomenutoj utakmici. Istovremeno, Mornar je savladao lidera 2:1, uz dva pogotka Elmina Hajdarpašića, ali je pretrpio poraz u njihovom novo odmjeravanju 20. aprila – 4:1.

Zanimljivo, najteži poraz Budva je doživjela krajem marta kod kuće u gradskom derbiju od Grblja – 1:7, uz het-trik Andreja Pime te dva gola kapitena Andrije Vukoje.

Raspucani Marko Tmušić (Stari aerodrom) najbolji je strijelac Druge kadetske lige sa okruglih 40 golova. Alen Bišević (Mornar) pogađao je 34 puta.

U pionirskom uzrastu Stari aerodrom vodi glavnu riječ s bodom više od Budućnosti (postigla 125 golova), nakon 25 odigranih kola. Nikola Milačić u 11. kolu donio je minimalni trijumf 1:0 podgoričkom naselju u duelu sa prvim suparnikom. No, Budućnost je uzvratila krajem marta u 22. kolu – 2:1 i to pobjedničkim golom kapitena Petra Rešetara u sedmom minutu sudijske nadokande.

Dvije ekipe ukrstiće treći put koplja u posljednjem 33. kolu 30. maja, što će vrlo vjerovatno biti svojevrsno finale za prvo mjesto.

Vuk Jovović iz Koma sa 27 golova vodi na listi strijelaca ispred pomenutog Petra Rešetara iz Budućnosti (25), a koji je, između ostalog, u pobjedi nad Budvom 11:0 postigao het-trik.

>>> Fudbalski klub Stari Aerodrom – najbolji predstavnik svog naselja

Istovremeno, igrač Starog aerodroma Miloš Šekularac skrenuo je pažnju na sebe s pet golova u pobjedi nad sastavom Grblja 8:0 te uz četiri pogotka protiv Koma u slavlju 5:0.

970x250