JOGI FEREL

“Ukoliko pokažemo želju imamo šansu, uvijek je zanimljivo u Beogradu”

Ferel na prethodnom meču sa Partizanom. Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Košarkaši Budućnosti u utorak (18.30 sati) gostuju Partizanu u Beogradu u okviru prvog meča polufinalne serije ABA lige.

Naš predstavnik imaće težak zadatak protiv aktuelnog šampiona, ali u posljednjem odigranom duelu u Morači pokazali su da imaju kvalitet da pariraju crno-bijelima.

“Sve je moguće, a ako pokažemo naš mentalitet i to da ne želimo da se povučemo, mislim da ćemo imati veliki šansu da pobijedimo. Kada dođe plej-of uvijek je sve do onog tima koji više želi pobjedu. Čini ti se da je sve protiv tebe, navijači, možda i sudije, ali ukoliko mi pokažemo veću želju imaćemo veliku šansu“, rekao je plejmeker Budućnosti Jogi Ferel.

Partizan je jak na svom parketu, a navijači su uvijek dodatni motiv, i Amerikanac iz redova plavo-bijelih svjestan je njihove snage, ali upravo u takvoj atmosferi voli da igra.

Očigledno je da se radi o jednoj od najboljih ofanzivnih ekipa u ligi, možda i u Evroligi. Svako je prijetnja iz njihovog tima tako da ćemo morati da vodimo računa o svemu i da pomažemo jedni drugima. Uvijek je zabavno igrati u Beogradu, u takvoj atmosferi, navijači Partizana su uvijek prisutni, ali mislim da od starta utakmice moramo da krenemo sa mentalitetom da zaista želimo nešto da ostvarimo“, kazao je Ferel.

ABA liga, polufinale

PRVI MEČEVI

Utorak, 30, april

Partizan – Budućnost (18.30)

Petak, 3. maj

Crvena zvezda – Mega (19)

DRUGI MEČEVI

Utorak, 7. maj

Budućnost Voli – Partizan (18)

Mega – Crvena zvezda (20)