LUKA BOGAVAC ZA LOB SPORT

“Nismo bili svjesni trofeja, ne osvrćem se na draft”

Foto: Dejan Lopičić/LOB SPORT

Crna Gora još od najboljih dana Nikole Ivanovića traga za klasičnim plejmejkerom, koji će asistirati, pogoditi, i što je najbitnije, neće se libiti da preuzme odgovornost kada se “lomi” utakmica.

Jučerašnja vijest da je Luka Bogavac prijavljen na NBA draft pokazatelj je da se kvalitetan rad vrednuje, a dvadesetgodišnji košarkaš je sigurno zalog za budućnost crnogorske košarke.

Ljetošnje pojačanje SC Derbija, već po dolasku u klub i napornih priprema osjetio je slast velikih mečeva i trofeja, a Studenti su sebe na košarkaškoj mapi postavili pobjedom nad šampionom ABA lige i osvajanjem Superkupa regionalnog takmičenja.

Nekako smo od starta stvorili hemiju u timu, a pripreme su protekle u sjajnoj atmosferi. U tom periodu, mislim da smo bili jedna od najspremnijih ekipa u ligi. Sa igračima koji su bili prethodne sezone, mi novajlije smo se uklopili i odmah smo napravili rezultat“, rekao je na početku razgovora za Lob sport Luka Bogavac.

Kako smo razgovor počeli od starta sezone, Studente je zatim zadesila i promjena trenera. Andreja Žakelja koji je preuzeo Budućnost zamijenio je Dejan Jakara, sa kojim je ekipa osvojila i Kup Crne Gore.

Imali smo uspona i padova, to je sastavni dio sezone. Pohvalio bih oba trenera sa kojima sam sarađivao tokom sezone. Što se tiče Kupa, bili smo gladni tog trofeja jer smo znali da Budućnost ima ograničeni broj stranaca. Specifična je draž kad igramo protiv Budućnosti i jednostavno smo znali šta želimo i to nam se isplatilo“.

SC Derbi je bio jedan od rijetkih klubova koji je negdje na polovini sezone imao dva trofeja, tome se nije nadao niko, pa čak ni oni sami.

“Trebalo je vremena da budemo svjesni da smo osvojili Kup Crne Gore, isto kao i za pobjedu nad Partizanom u Superkupu. Pobijedili smo tim koji je bio na korak od fajnal fora Evrolige i to je bila dodatna čar“, priznaje organizator igre Podgoričana.

Bogavac i drugovi izborili su četvrtfinale ABA lige, i tamo naišli na tvrd orah – Crvenu zvezdu. Međutim, imali su utakmicu “u džepu” vodili čak i 18 razlike, ali iskustvo Beograđana presudilo je u seriji. Bogavac je na tom meču imao i šut za pobjedu, a taj promašaj upisan je kao lekcija zrelosti.

Imali smo lošije iskustvo par kola unazad kada su nas izdominirali, i tada smo naučili lekciju. Na sljedećem meču htjeli smo da donekle opravdamo sezonu. Sama ta utakmica je bila dosta dobra, dobar dio utakmice smo vodili. Oni su potom ubrzali tempo, a mi smo iz nesigurnosti došli do problema. Trebali smo da odigramo smirenije i staloženije. Imao sam šut za pobjedu, promašio sam ga, ali to je ogromno iskustvo za mene, i upravo sam iz tog meča izašao dosta zreliji“.

Kada je u pitanju NBA draft, Luka ne želi da razmišlja o tome, već o svojim obavezama, a sljedeća je crnogorsko prvenstvo.

Nisam se osvrtao previše oko toga, za sada sam prijavljen na draft. Dosta toga zavisi od interesovanja ekipa, ali ništa više od toga ne bih mogao da kažem. Do kraja imamo da odigramo prvenstvo Crne Gore i pokušamo da ga osvojimo i to je ono na šta sam trenutno fokusiran“.

Rođeni Mojkovčanin ne zna da li će biti pozvan za naredne kvalifikacije za Olimpijske igre, ali reprezentacija i nastupi za istu su uvijek u glavi.

Ako budem pozvan, sigurno da ću opravdati ulogu i boriću se da što bolje predstavim našu državu, ako se ukaže prilika naravno. Bilo bi sjajno kada bi izborili Olimpijske igre, i sigurno da mi je to u glavi i jedan motiv više da i dalje naporno radim i napredujem“, zaključio je Bogavac.

970x250