SKENER DRUGE LIGE: Uprava napolje grmjelo u Beranama, Zeta ili Grbalj – pitanje je sad!?

Dan nakon utakmica u 33. kolu Druge lige Crne Gore, došo je vrijeme da Lob sport u svom skeneru “pretrese” šta se to juče dešavalo širom naše zemlje na drugoligaškim terenima.

Zlatički Kom je bio slobodan po rasporedu (razlog znate odavno: OFK Nikšić je istupio na polusezoni iz takmičenja, što automatski znači da sezona i nije baš regularna), a sve oči su bile uperene na stadion u Beranama, gdje su se sastala dva prvoplasirana tima koja su dijelila lidersko mjesto sa 47 bodova.

Više ga ne dijele – OFK Mladost DG je na gostovanju Beranama na odličnom terenu savladala domaći tim sa 1:0, a gol odluke je postigao iskusni napadač Bogdan Milić.

>>> Bogdan Milić otvorio vrata Prve lige – Mladost slavila u Beranama

Tako je tim iz Lješkopolja, koji je osnovan prije samo par godina (2019. godine), došao nadomak elitnog karava – ima tri boda više od Berana, bolji međusobni skor i lakši raspored u finišu sezone. OFK Mladost DG u posljednje dvije utakmice dočekuje Igalo i Grbalj, dok Berane gostuje Bokelju i Igalu.

Jasno je ko je došao na korak do elite…

A u Beranama nakon utakmice je grmjelo “Uprava napolje”, jer su domaći navijači bili nezadovoljni činjenicom što je Berane cijelu sezonu bilo praktično prvo, imalo je sve u svojim rukama, ali je gotovo cijelu pozitivnu priču uprskalo u posljednje vrijeme – Berane je vezalo drugi poraz, a čak na pet posljednjih mečeva ne zna za pobjedu (dva remija, tri poraza).

Perspektivni trener Milan Radulović i uprava kluba mogu da se pravdaju da, u aktuelnoj sezoni, nije planiran povratak u elitu po projektu, ali kako se tako opravdati navijačima?

Radulovićev nekadašnji saigrač i trener OFK Mladost DG, Marko Šćepanović, je napravio pravo malo čudo sa Lješkopoljcima, posebno u drugom dijelu sezone, a u posljednja tri kola je upisao dvije pobjede i remi i to je napravilo razliku u odnosu na Berane.

Zeta je kod kuće tražila bodove spasa, ali je prvi šampion nezavisne Crne Gore doživio još jedan poraz – Bokelj je sa dva penala slavio rezultatom 2:1, vratio sebe u borbu za baraž, dok je Vukove zakucao za dno tabele.

Bokelj ima dva boda manje od Koma koji je na trećem mjestu, nalazi se u solidnoj formi (tri meča bez poraza), do kraja sezone će se ta dva tima boriti oko baraža za elitu, mada ni Podgorica nije previše daleko.

Što se tiče Zete, prvi prvak je dotakao dno, a samo loši rezultati Grblja je drže u mogućnosti da ostanu u igri za opstanak. Jer, Zeta i Grbalj imaju isti broj bodova i dijele posljednje mjesto na tabeli sa 32. boda.

A Grbalj je juče remizirao upravo sa gore pomenutom Podgoricom bez golova, vezao je sedmu utakmicu bez pobjede (dva remija, pet poraza), mjesec i po nije osjetio slast trijumfa, dok je Podgorica upravo u duelu sa Trikolorima negdje dokazala da nema snage da izdrži borbu sa Komom i Bokeljom.

Možda se i varamo!?

Igalo i Otrant Olimpik su takođe podijelili bodove bez golova, čini se da je upravo taj rezultat odgovarao i jednima i drugima kako bi gotovo sigurno prebrinuli sve brige oko opstanka, jer je Igalo sada na “plus pet” u odnosu na posljednje mjesto, dok su Ulcinjani na “plus četiri”.

Daleko od toga da se na stadionu Solila dešavalo nešto nefudbalsko, i jedni i drugi su željeli trijumf, ali jednostavno bio je to duel dva tima koja se trenutno nalaze u najboljoj formi.

Igalo je prije remija na pet utakmica vezalo četiri pobjede i remi, dok je Otrant Olimpik prije jučerašnjeg neriješenog rezultata na devet utakmica upisao šest pobjeda, dva remija i samo jedan poraz.

970x250