VREMEPLOV / RUMUNIJA - CRNA GORA 0:3

Mugijeva zvjezdana noć u Bukureštu

Foto: FSCG

Željni osvete za poraz 10 dana ranije u Podgorici (2:0) Rumuni su u Bukureštu dočekali motivisane Hrabre sokole u okviru 4. kolu Lige nacija. Međutim, te 14. junske večeri 2022. godine naletjeli su na izvanrednu Crnu Goru koja je na krilima Stefana Mugoše odigrala jedan od najboljih gostujućih mečeva u svojoj istoriji.

Popularni Mugi je utišao Bukurešt het-trikom i doveo Crnu Goru u situaciju da protiv Bosne i Hercegovine rješava sve pitanje pobjednika B3 grupe Lige nacija.

Svoj šou popularni Mugi započeo je u 42. minutu. Poslije centaršuta Marka Jankovića u maniru najvećih napadača današnjice spakovao je loptu u mrežu nemoćnog Florina Nite.

Foto: FSCG

Duo Janković-Mugoša nastavio je da briljira i u drugom poluvremenu. Poslije samo 11 minuta igre u drugom poluvremenu Janković se namjestio i “u trepavicu” pogodio Mugošu koji je zakucao loptu u mrežu.

Svoje najbolje veče u reprezentativnom dresu Mugoša je kompletirao u 63. minutu. Vukan Savićević je centrirao iz slobodnog udarca, Igor Vujačić glavom spustio loptu na ivicu kaznenog prostora, a tadašnji napadač Visel Kobea se namjestio i hirurški preciznim udarcem začinio i potpisao pobjedu Crne Gore.

Ipak, bila je to, ispostaviće se posljednja pobjeda u ovom ciklusu Lige nacija za Crnu Goru. U ključnoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine u Zenici tim Miodraga Radulovića poražen je sa 1:0, dok je u posljednjem kolu Finska odnijela sva tri boda iz kišom potopljene Podgorice (2:0).

Ispuštena je šansa da se izbori plasman u viši rang Lige nacija kao i da se osigura baraž za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je u Bukureštu istrčala u sljedećem sastavu: Milan Mijatović; Marko Vešović, Igor Vujačić, Žarko Tomašević, Risto Radunović; Aleksandar Šćekić, Vukan Savićević, Marko Janković; Vladimir Jovović, Nikola Krstović, Stefan Mugoša.

Momci koji su osvojili Bukurešt. (Foto: FSCG)

Kao izmjene su ušli: Nikola Šipčić (od 88. minuta), Miloš Raičković (od 76. minuta), Draško Božović (od 63. minuta), Marko Vukčević (od 46. minuta) i Viktor Đukanović (od 88. minuta).

970x250