MIA GRUJIĆ ZA LOB SPORT

“Pobjeda vjetar u leđa za dalje, Gvineja je nepoznanica, ali cilj je pobjeda”

Foto: Printscreen/YouTube

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore uspješno je započela prvenstvo svijeta za igračice do 20 godina koje se održava u Sjevernoj Makedoniji. Tim Igora Markovića sinoć je bio ubjedljiv protiv Uzbekistana, 48:32.

>>> Juniorke sigurne na startu

Nakon startne pobjede i savršenog ulaska u turnir za Lob Sport je govorila najmlađa igračica tima, Mia Grujić. Desno krilo naše selekcije upisalo je četiri gola iz isto toliko pokušaja. Na početku razgovora za naš portal ističe da je jako bitno što je prvenstvo otvoreno ovako ubjedljivom pobjedom.

Da, upravo je to i bio naš cilj danas. Jako je bitno što smo otvorili ovo prvenstvo sa ubjedljivom pobjedom kako zbog same atmosfere u ekipi tako i zbog toga što će nam to biti vjetar u leđa za naredne utakmice koje nas očekuju. Važno je i što je svaka igračica dobila sanšu“, započinje Grujić za Lob Sport.

Uzbekistan definitivno nije rukometna sila, ali upravo takve ekipe mogu biti nagazne mine na ovakvim takmičenjima s obzirom da se o njima jako malo zna.

Tako je, teže je igrati protiv ovakvih ekipa jer igraju totalno atipičan rukomet. Ne sastajemo se puno sa takvim ekipama i zbog toga to je sasvim drugačiji izazov za nas koji smo, nadam se, danas iskoristile na najbolji mogući način“.

Grujić na jučerašnjem meču. (Foto: Lob Sport)

Sjutra od 11 časova i 15 minuta slijedi im meč drugog kola. Rival će biti Gvineja koja je juče poražena od Portugala (32:18). Grujić kaže da će im upravo taj meč poslužiti za analizu rivala koji je, kako ističe, još veća nepoznanica od Uzbekistana.

Preksjutra Gvineja koja nam je možda čak i veća nepoznanica nego što je bio Uzbekistan. Danas su odigrale meč sa Portugalom koji će nam služiti kao materijal za analiziranje sa trenerom. Nadam se da ćemo tu utakmicu spremiti najbolje moguće. Cilj nam je, takođe, kao i u prvoj utakmici – pobjeda. Trijumf nam je potreban kako bi se spremile i podigle formu i samopouzdanje pred ono najbitnije za nas, a to je utakmica protiv Portugala koja će biti kao finale“, kazala je 17-godišnja rukometašica.

Kao što je već ranije rečeno, najmlađa je u ovom timu. Dobila je šansu od trenera Igora Markovića da nastupa za stariju generaciju od svoje što joj prija. Prethodnu sezonu provela je u vicešampionu Crne Gore, Rudaru, pa većinu djevojaka poznaje odatle.

Važno mi je što sam tu i što sam dobila povjerenje od trenera. Nadam se da ću ga iskoristi na najbolji način jer mislim da mogu da naučim mnogo od ove generacije i kompletne ekipe. Prethodnu sezonu sam odigrala sa Rudarom i većinu ovih igračica poznajem, pa već imamo neku povezanost i očekujem mnogo od ove generacije jer stvarno mislim da možemo. Koliku god šansu da dobijem trudiću se da dam svoj maksimum i opravdam to povjerenje koje sam dobila od trenera jer sam pozvana za stariju generaciju“, zaključila je Grujić za Lob Sport.

Standings provided by Sofascore
970x250