TEQBALL

U Herceg Novom kreće ljetnja turneja

Nakon sjajne zimske Montenegro Teqball League (MTL) turneje, koja je donijela tri turnira, sve je spremno za početak ljetnjih takmičenja na otvorenom!

Naredna stanica Crnogorske Teqball lige biće Herceg Novi, koji će u subotu 22. juna biti domaćin 4. turnira u novoj sezoni.

U parku Igalo najbolji tekeri iz Crne Gore u konkurenciji muških parova i u muškom singlu takmičiće se na turniru čiji je nagradni fond 1.000 eura i juriti lidere u obje konkurencije, Teqball Budućnost u dublu i Marka Žarkovića u singlu, ponovo glavne kandidate da predstavljaju Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu.

“Poslije odlične zimske sezone, spremno dočekujemo prvi turnir ljetnje sezone u Herceg Novom. Vrijedno smo se pripremali i očekujemo pobjede u obje konkurencije”, saopštio je Žarković.

U Herceg Novom, kao evropskom gradu sporta u 2024. godini, još jednom pokazuju koliko se cijeni sport i koliko je važna promocija zdravih stilova života i rekreacije. Hercegnovska Opština strateški je partner Teqball Saveza, a novi turnir potvrda je sjajne saradnje započete prošle godine. Za manje od godinu u Herceg Novom postavljeno je 5 TEQ stolova, a organizovani su i nacionalni i lokalni turniri.

“Opština Herceg Novi sa velikim entuzijazmom podržava organizaciju turnira u Teqball sportu, koji će se održati u našem gradu 22. juna. Kao “Evropski grad sporta 2024”, izuzetno nam je važno da promovišemo nove, moderne sportske discipline koje privlače interesovanje naših sugrađana.

Teqball, kao jedan od brzorastućih sportova u svijetu, svakako zaslužuje našu pažnju i podršku. Zanimljivo je primijetiti da su mnogi naši sugrađani, tokom svog djetinjstva, igrali sličnu igru na našim betonskim plažama – poznatu kao “kockice”. Možemo reći da je Teqball svojevrsni nasljednik te tradicionalne igre, samo u modernijem izdanju.

Pozivamo sve građane i goste da dođu i uživaju u ovom atraktivnom sportu, te da aktivno učestvuju u daljoj afirmaciji Herceg Novog kao Evropskog grada sporta”, izjavio je sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi, Mitar Kisjelica.

Teqball, kao savršena disciplina za pripremu u drugim sportovima, pogotovo u fudbalu, koji je osnova ovog urbanog sporta, obožavan je posebno među fudbalerima. Tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj svaka igra sa loptom dobija novu dimenziju, a tako će biti i u parku Igalo u kom će posjetioci i takmičari moći da se oprobaju na Elite Skill Areni i Subsoccer stolovima.

Ulaz će biti slobodan, a organizatori su spremili vrijedne nagrade za publiku.

Završnica događaja u subotu, 22. juna, planirana je za 20 sati. Sve informacije dostupne su na Instagram stranici teqball.mne.