SPORAZUMNI RASKID UGOVORA

Dobrih šest mjeseci, pa (ne)očekivana odluka – Petrović napustio Zrinjski

Petrović, Foto: Dejan Rakita/PIXSELL/PIXSELL
Petrović, Foto: Dejan Rakita/PIXSELL/PIXSELL

Osvojio je Kup, bio u seriji od 12 uzastopnih pobjeda, a onda je neočekivano došlo do razlaza – Željko Petrović više nije trener Zrinjskog.

Tu informaciju potvrdio je klub iz Mostara putem saopštenja na svojoj zvaničnoj internet stranici.

“Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila laka, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima Uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom. Željko Petrović je trener s velikim renomeom i srećni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu. Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inostrani klub i prije naših evropskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu,” izjavio je predsjednik Uprave Denis Lasić.

Popularni Plemići su brzo reagovali i umjesto Petrovića postavili Marija Ivankovića koji će danas obaviti prozivku.

Crnogorski stručnjak je stigao u Mostar 5. januara, Zrinjski je pod njegovom palicom odigrao 22 utakmice u kojima je upisao čak 18 pobjeda, tri remija i svega jedan poraz.

Petrović ima bogato trenersko iskustvo. Radio je u Portugalu, Holandiji, Njemačkoj, Engleskoj, Rusiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Iraku, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Indoneziji…

970x250