BLIZU ANGAŽMANA

Anri stiže u Podgoricu

Anri, Foto: IMAGO/Sebastian Räppold/Matthias Koch/IMAGOSPORT/PIXSELL
Anri, Foto: IMAGO/Sebastian Räppold/Matthias Koch/IMAGOSPORT/PIXSELL

Legendarni bivši napadač Arsenala i reprezentacije Francuske, Tjeri Anri, jedan je od glavnih kandidata koji bi mogao da naslijedi Roba Pejdža na mjestu menadžera selekcije Velsa, piše ugledni BBC.

Anri, koji je u trenerskoj karijeri vodio Monako i Montreal, trenutno je angažovan u reprezentaciji Francuske do 21 godine i sprema se da predvodi tim na Olimpijskim igrama u Parizu sljedećeg mjeseca.

Interesantno da je 46-godišnji čuveni ofanzivac povezan sa Velsom, s obyirom da je trenersku licencu stekao baš u tom Fudbalskom savezu.

<<< Vels protiv Crne Gore sa novim selektorom

Podsjetimo, Velašni su prošlog petka otpustili Pejdža koji je bio na kormilo “Zmajeva” tri i po godine, a nije uspio da izbori EURO 2024.

Čelnici Fudbalskog saveza Velsa zainteresovani su da za kormilom seniorskog nacionalnog tima vide veliko ime kao što je bio slučaj sa domaćim Rajanom Gigsom koji je predvodio ekipu od marta 2018. do oktobra 2020. godine.

Velšani vjeruju da za Anrija neće biti problem ni plata, jer su spremni da mu omoguće zadržavanje unosnog medijskog i sponzorskog ugovora s obzirom da radi na televiziji kao stručni konsultant.

Velšani će prvu akciju imati 6. septembra kada će na otvaranju nove sezone Lige nacija ugostiti reprezentaciju Turske, a tri dana kasnije gostovaće Crnoj Gori u Podgorici.

Bilo bi interesantno vidjeti Anrija u našem glavnom gradu. Čovjeka koji je sa Arsenalom osvojio dvije titule u Premijer ligi, dva FA kupa, a uz to je najbolji strijelac u istoriji “Tobdžija”.

Ostavio je trag i u Barseloni, dvije Primere i trofej Lige šampiona.

970x250