RUKOMET

Zabjelo se užurbano priprema za Prvu ligu, predstavljeno sedam igrača

Foto: RK Zabjelo

Nakon rješavanja niza problema organizacione prirode u Rukometnom klubu Zabjelo počelo je formiranje ekipe za istorijski nastup u Prvoj ligi Crne Gore. Prošle sedmice predstavljen je novi trener Nikola Lipovina i sportski direktor Ivan Banović, a ova sedmica je rezervisana za predstavljanje igrača.

Prvu grupu igrača sačinjavaju sedam povratnika u dres Republikanaca. Među stativama u prvoj prvoligaškoj sezoni za Zabjelčane će nastupiti Viktor Ljevaja (2004) i Jovan Dubak (2007).

Foto: RK Zabjelo

Na lijevom krilu će biti Balša Kalezić (2002), a njegovi saigrači iz vremena kada je Zabjelo igralo Drugu ligu, Filip Čović (2002) i Blagota Perutić (2003), zaigraće na bekovskim pozicijama.

Foto: RK Zabjelo

Mlađani dvometraš Matija Šćekić (2005) i kapiten trofejne generacije kadeta Balša Vlahović (2006) imaće priliku da se po prvi put okušaju u seniorskom rukometu.

Namjera svih u klubu je da u redovima Rukometnog kluba Zabjelo zaigraju „naša đeca“, tako da su prvi potpisani seniori upravo igrači koji su ponikli i stekli afirmaciju u klubu.

Foto: RK Zabjelo

Sportski menadžment kluba i trener Lipovina pregovaraju sa još nekoliko igrača, koji bi trebalo da budu pojačanja za narednu sezonu, a konkretizacija tih pregovora se očekuje u narednim danima.  

970x250