Željko Obradović: Velika želja je presudila, falilo nam je motivacije

Foto: ABA league

Savladao je SC Derbi ekipu Partizana (84:83) na startu četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Ovim porazom ekipa Željka Obradovića znatno je otežala sebi posao pred gostovanje u našem glavnom gradu.

>>> Master rad studenata!

>>> Žakelj: Momci su ostavili poslednji atom snage na parketu, večeras slavimo, sjutra smo u sali

“Krećemo iz 0:1 i čestitam Studentskom centru. U najavi sam rekao da oni uvek dobro pripremaju utakmicu. Ušli smo ležerno i zbog toga smo izgubili. Neverovatan je podatak u poslednjih pet minuta bilo je 11:4 za njih. Sve se dešavalo kad se lomila utakmica i to protiv nas koji imamo iskustvo, to je nemoguće. Primali smo tri poena koš i faul, dogodilo se to ekipi kao što smo mi. Sad nas čeka tamo utakmica, na nama je da se spremimo i vratimo seriju u Beograd”, rekao je trener crno bijelih.

Studenti su bili mnogo bolji u skoku a taj segment igre kao i ogromnu želju, pohvalio je i Obradović.

“Ogromna želja. Sada bi trebalo da odem i pitam moje igrače da li individualno znaju neke igrače. Da li smo mi kao stručni štab pripremili utakmicu kako treba, da li su dobili sve informacije, da li smo vodili o svemu računa. U situaciji kada nemaš bonus da li treba da gledaš igrača koji šutira za tri poena ili ide na skok da ga zagradiš. Napravićemo analizu, pa ćemo videti.”

Poraz od Reala je izgleda i dalje pred očima Partizana, a Obradović ističe da to mora da se zaboravi.

“Zamolio sam sve igrače da se ne priča o Evroligi i da je naš primarni cilj bio i jeste i dalje ABA liga, da je potrebno da nađemo motivaciju. Da bude veća čak i u odnosu na utakmicu sa Real Madridom. Videli ste kako je to izgledalo, motivacija nije bila na potrebnom nivou za plej-of”.

970x250