EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE KOŠARKAŠE

Crveni protiv Slovenije otvaranju takmičenje

Foto: KSCG

Poljska Gdinja će od danas do 21. jula biti domaćin Evropskog prvenstva za mlade košarkaše. 

Crnogorska selekcija će nastupiti u grupi D sa Litvanijom, Islandom i Slovenijom. Sve četiri reprezentacije igraće u osmini finala gdje će im rivali biti timovi iz grupe C, gdje su Turska, Španija, Belgija i Sjeverna Makedonija.

>>> “Za Crnu Goru i sa jednom nogom, ne želimo da budemo epizodisti”

Ekipa Dušana Dubljevića na okupu je od 3. juna, a nakon priprema u Podgorici i šest kontrolnih utakmica (ostvaren polovičan učinak protiv Izraela, dva puta je savladana Sjeverna Makedonija, dok je na početku upisana pobjeda i poraz protiv Podgorice), stigla je na šampionat, gdje će imati težak posao da sačuva mjesto u elitnom rangu.

Trenirali smo naporno i uložili svoj maksimum kako bi se što bolje spremili za ovo prvenstvo. Trudili smo se i bili fokusirani na svakom treningu kako bi našu fizičku, ali i taktičku spremu, podigli na što veći nivo“, kazao je mladi crnogorski reprezentativac Petar Radonjić.

Crveni će kontinentalni šampionat u Gdinji otvoriti danas od 13 časova utakmicom sa Slovenijom.

Slovenija je kroz pripremne utakmice pokazala koliko je jak protivnik, ima sjajne igrače koji imaju iskustva igranja jakih takmićenja. Upoznati smo sa njima i spremali smo se u proteklom periodu da na što bolji način odreagujemo na njihove zahtjeve, kako ofanzivne, tako i defanzivne. Radili smo jako i vjerujem da možemo da igramo na visokom nivou. Nastojaćemo da dođemo do prve pobjede, a to bi nam mnogo značilo u nastavku takmičenja“.

Jedan iz zlatne generacije juniora Podgorice, sa nestrpljenje očekuje početak šampionata.

Čast mi je prije svega što imam mogućnost da predstavljam svoju državu i nosim grb Crne Gore na velikom takmičenju. Ovo je za mene već treće Evropsko prvenstvo i ponosan sam zbog toga“, dodao je Radonjić.

U drugom meču prvog kola D grupe od 15.30 sati se sastaju Litvanija i Island.