RIVALI CRNOGORSKIH KLUBOVA

Radnički pokazao slabosti pred Mornar, CSKA 1948 remizirao sa vicešampionom

Foto: Facebook/Radnički 1923

Mornar i Budućnost sinoć su kreirali jednu od najljepših noći crnogorskog klupskog fudbala u Evropi od obnove nezavisnosti 2006. godine. Oba tima su hrabrom i napadačkom igrom izborili drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

>>> Konačno

Rivali su im poznati još žrijeba za prvo kolo. Barani će na megdan kragujevačkom Radničkom 1923, dok će rival plavo-bijelih biti CSKA 1948 Sofija.

Oba rivala crnogorskih timova danas su se loše proveli u prvim kolima nacionalnih šampionata.

Radnički je kao nominalni domaćin u Leskovcu poražen od pančevačkog Železničara – 3:2. Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu. Poveli su gosti u trećem minutu golom Branislava Kneževića. Na 2:0 u 15. minutu povisio je Dario Grgić.

Nadu Kragujevčanima vratio je autogolom Nikola Jovanović u 29. minutu, ali tik pred odlazak na odmor između dva poluvremena pogodio je Lazar Romanić na asistenciju Fransisa Ezea.

U drugom poluvremenu ekipa Feđe Dudića uspjela je brzo da se vrati u igru – novim autogolom igrača Železničara. Ovoga puta svoju mrežu u 53. minutu pogodio je Matija Mitrović.

Međutim, više od ovoga nisu mogli te su u svom prvom meču u sezoni doživjeli i prvi poraz.

Sa druge strane, CSKA 1948 Sofija remizirao je na gostovanju vicešampionu Bugarske ekipi Černo More i to rezultatom 0:0. Žestoko su se branili igrači kluba iz Sofije, a rijetki su bili izleti ka golu domaćina. Tome svjedoči i činjenica da CSKA nije uputio nijedan šut u okvir gola Černog Mora.