STEFAN VIDOVIĆ

“Fokus na dobrim stvarima, loše da ispravimo”

Vidović. Foto: COK

Otvaranje svakog turnira je veoma važno. Vaterpolisti Crne Gore su ipak u prvom kolu olimpijskog turnira u Parizu pretrpjeli poraz koji ne boli od Hrvatske 8:11. Hrvatska je, uz Italiju i Grčku favorit u Grupi B, dok će naši momci protiv Rumunije i SAD tražiti šansu za plasman u četvrtfinale.

>>> “Presudila je naša potrošnja u odbrani, treba bolje da se pripremimo za Grke”

Stefan Vidović je zajedno sa Đurom Radovićem i Vladanom Spaićem činio triling igrača sa po jednim golom. Efikasniji su bili još samo Bogdan Đurđić sa tri i Vlado Popadić sa dva gola.

Čestitke Hrvatskoj na pobjedi, čestitke i mojoj ekipi na borbi od prvog do poslednjeg minuta, nismo se predavali ni jednog momenta, vratili smo se na 5:5, na 6:10 nismo odustali. Podsjetiću da je Hrvatska evropski vicešampion i svjetski prvak. Ne treba trošiti riječi o njihovom kvalitetu. Smatram da smo mali dosta dobrih momenata danas, uprkos porazu“, rekao je Vidović.

Foto: MTB-PHOTO

>>> “Ovakav pristup i energiju da zadržimo i da pobjedu tražimo u sljedećim mečevima”

Ne brine mnogo naš reprezentativac i okreće se utakmici sa Grčkom, za dva dana.

Kao što sam rekao pred početak turnira, prva utakmica može mnogo da donese ali i ne mora. Turnir je dug, moramo staviti fokus na onome što je dobro izgledalo a da pokušaćemo da ispravimo ono što nije štimalo. Idemo dalje“, dodao je Vidović.

>>> “Možemo da se unaprijedimo u svakom segmentu, idemo dalje uzdignute glave”

REZULTATI

Grupa A

Italija – SAD 12:8

Hrvatska – CRNA GORA 11:8

21.05h Rumunija – Grčka

Standings provided by Sofascore

Grupa B

Australija – Španija 5:9

Srbija – Japan 16:15

19.30h Francuska – Mađarska

Standings provided by Sofascore