OLIMPIJSKE IGRE

Nadal zakazao 60. spektakl sa Novakom

Photo: IMAGO/Steffie Wunderl/IMAGOSPORT/Pixsell

Rafael Nadal sa 2:1 savladao je Martona Fučoviča u prvom kolu Olimpijskih igara i tako zakazao ukupni 60. okršaj sa Novakom Đokovićem u narednoj rundi. Bik sa Majorke slavio je po setovima – 6:1, 4:6 i 6:4.

Furiozno je Rafa započeo meč. Odmah na startu brejkovao Mađara i došao do 3:0. Pri rezultatu 4:1 ponovo je napao servis rivala još jednom mu oduzeo servis i riješio isti za samo 32 minuta sa ubjedljivih 6:1.

Izgledao je Nadal moćno kao nekada, ali da to nije onaj stari Rafa potvrdilo se u drugom setu. Odmah na startu ovog perioda igre Španac je ispustio svoj servis i dozvolio rivali da povede 3:0. Jurio je sve vrijeme Nadal, u svom stilu nije odustajao – pri rezultatu 5:3 zadrhtala je ruka Fučoviča i Nadal je uspio da ga brejkuje i smanji na 5:4.

Činilo se da se Rafa potpuno vratio i da će riješiti meč u dva seta. Međutim, kada se očekivalo da rutinski odservira i vrati egal u drugi set uslijedio je novi brejk mađarskog tenisera kojim je izjednačio na 1:1.

Treći set donio je mnogo brejk prilika i na jednoj i na drugoj strani od samog starta. Prvi i ispostaviće se ključni udarac za pobjedu zadao je Nadal u petom gemu trećeg seta. Pala je koncentracija Fučoviča, iskusni Španac je to iskoristio i došao do brejka prednosti koji je zadržao do kraja te tako zakazao okršaj sa Đokovićem koji je na programu već sjutra.