OLIMPIJSKE IGRE / VATERPOLO

Ameri rutinski sa Rumunima

Foto: twitter.com/usawp

Vaterpolisti SAD lako su savladali Rumuniju u 2. kolu A grupe na Olimpijskim igrama u Parizu sa 14:8.

Jedini autsajeder u grupi u kojoj je i crnogorska selekcija džao se iznad vode samo u prvoj četvrtini, kada je tri puta vodio. Nakon toga, izabranici bivšeg italijanskog reprezentativca Bogdana Rata tačno 16 i po minuta nisu uspijevali da nađu put do mreže, pa su Amerikanci sa šest vezanih pogodaka riješi pitanje pobjednika već sredinom treće četvrtine (9:3).

Kako sada stvari stoje, ekipa Dejana Udovičića je biti glavni rival našim momcima u borbi za četvrto mjesto u grupi i plasman u četvrtfinale.

Treba međutim sačekati, tek je drugo od pet kola. Ajkule večeras u 19.30 časova igraju sa Grčkom, nakon poraza od Hrvatske u prvom kolu. Ranije danas Barakude su poražene od Italije sa 11:14.

Što se tiče duela Amerikanaca i Rumuna, sa po tri gola su se istakli Hans Daube i Aleks Obert na jednoj, odnosno Silvijan Kolodrovši i Vlad-Luka Đorđesku na drugoj strani.

U grupi B, Australija je deklasirala Srbiju (8:3), dok je domaćin Francuska slavila tijesnu pobjedu protiv Japana (14:13).

Kamikaze su kao i protiv Srbije u prvom kolu igrale odlično, imale u jednom momentu i dva gola viška, ali su Trikolori već do poluvremena preokrenuli i čuvali prednost, a ključni korak ka trijumfu napravili su na startu poslednje dionice kada su golovima Tome Vernua i Mišela Bodege, stekli četiri gola viška (19:13).

Azijci se nisu predavali, golom Sejde Adačija su prišli na minus jedan, ali se u poslednja dva minuta i 24 sekunde utakmice rezultat nije mijenjao.

Pobjednike je predvodio Bodega sa tri gola, dok je na drugoj strani bivši vaterpolista Budve, Jusuke Inaba postigao čak šest pogodaka.

SEMAFOR

Grupa A

Hrvatska – Italija 11:14

SAD – Rumunija 14:8

19.30h Crna Gora – Grčka

Standings provided by Sofascore

Grupa B

Australija – Srbija 8:3

Japan – Francuska 13:14

21.05h Španija – Mađarska

Standings provided by Sofascore