KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJA

DEČIĆ – DINAMO B. 0:0 Remi za potvrdu istorijskog rezultata Tuzana

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Velika pobjeda iz Batumija od 2:0 potvrđena je remijem (0:0) na stadionu kampa Fudbalskog saveza Crne Gore na Starom aerodromu. Fudbaleri Dečića su prvi put u istoriji kluba preskočili evropsku prepreku,, eliminisali Dinamo i zakazali duel sa HJK Helsinkijem u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

>>> “Pokazali smo da možemo da igramo na evropskom nivou, želim da Mornar i Budućnost prođu”

Tuzani su bili bolji rival u prvom poluvremenu i imali tri izgledne prilike. U 23. minutu su Ian Puleio i Vuk Striković bili u kontri. Argentinac je dao loptu iza leđa napadača pred golom rivala i dobra prilika je otišla u nepovrat.

Petar Sekulović, uz pomoć jakog vjetra, karakterističnog za ovo podgoričko naselje, umalo iz kornera nije matirao Rikarda Silvu.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Isti igrač je u 39. minutu uzdrmao prečku sa preko 20 metara. Portugalski golman je i u toj situaciji dirao loptu.

Igrači gruzijskog šampiona su nakon odmora probali da iskoriste pomoć vjetra, ali nisu sve do finiša uspijevali da ozbiljnije zaprijete golmanu Dečića.

Pokušaj Vladimera Mamučašvilija direktno iz ugla, kao Sekulović u prvom poluvremenu, bilo je sve od gostiju do 82. minuta, kada je Halen Blesa pokušao atraktivno, petom, da savlada Igora Nikića.

Levan Karabadze je dva minuta kasnije pogodio stativu sa distance.

Tukao je i Mamučašvili još jednom u poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena iz slobodnog udarca – pravo u Nikića.

Fudbaleri Dečića su u svoje istorijske knjige dopisali punu stranu. Sjutra šansu da uradi isto ima Mornar u utakmici sa Radničkim iz Kragujevca na DG Areni. Na istom stadionu u četvrtak će Budućnost dočekati CSKA 1948 iz Sofije. Naši timovi jure minimalan zaostatak (0:1) iz prvih mečeva.