NOĆ ODLUKE NA ETIHADU: Siti (ne)skida prokletstvo protiv vladara LŠ

Kucnuo je čas. Napadačka mašina Mančester sitija ili šampionski gen Real Madrida? Pep Gvardiola ili Karlo Anćeloti? Vinisijus ili Erling Haland? Mnogo je pitanja, a odgovor ćemo saznati večeras na Etihadu. Od 21h se igra revanš polufinala Lige šampiona nakon kojeg ćemo saznati drugog finalistu za ovu sezonu.

Kreće se praktično od nule, jer je u prvom meču bilo 1:1. Od kada je stigao u plavi dio Mančestera cilj svih ciljeva koji je postavljen ispred španskog stručnjaka je – ušati trofej. Nije uspijevao Siti svih ovih godina, ali ove izgledaju moćno. Međutim, moraće da preskoče apsolutnog vladara najjačeg evropskog takmičenja, osvajača 14 titula.

Moje nasljeđe je već izuzetno“, rekao je Gvardiola u najavi meča.

U obraćanju medija Gvardiola nije bio zabrinut, ali i on zna da Liga šampiona mora da se osvoji. Iako je sa Građanima osvojio sve ostalo.

Rekao sam igračima da uživaju u ovom trenutku, nevjerovatno smo srećni što smo ovdje. Sudbina je u našim rukama, ne moramo da uradimo ništa spektakularno, samo da budemo svoji i pobijedimo u meču koji nas vodi u finale“, dodao je Gvardiola.

Kao trener Barselone, ali onda i Bajerna i Sitija odigrao je Gvardiola mnogo mečeva protiv Madriđana. Zna koliko je pakleno težak posao eliminisati Kraljevski klub u ovim fazama takmičenjima. Međutim, sada je Siti u boljoj poziciji. Igraju veoma dobro. U prvom meču su imali odgovor nakon gola minusa, a da bi ušli u finale morate biti savršeni.

Morate igrati nevjerovatno dobro da biste eliminisali Real Madrid. Postoje mnoge stvari koje ne možete kontrolisati, ali moja jedina želja za igrače je da budemo ono što jesmo. Ne mogu vam otkriti taktiku, nije to ništa posebno. Ne brinite, nijesam suviše razmišljao“, poentirao je Gvardiola koji je sedam puta ispadao u polufinalu.

S druge strane Real je stigao u Mančester da uradi nešto što nije nikada u istoriji – slavi na Etihadu. Ova dva tima su do sada u Ligi šampiona odigrali devet utakmica – imaju po tri pobjede, dok je tri meča završeno remijem. A, ako neko zna kako se igraju ovi mečevi to je četvorostruki šampion – Karlo Anćeloti.

Moj plan je isti kao uvijek – pokušaću da izvučem maksimum iz tima, kolektivno i individualno. Čeka nas zahtjevan meč i vjerujem da možemo da odigramo bolje nego u prvom. Hrabrost je vrlo važan faktor u ovakvim utakmicama. Želim da vidim moj tim kako dobro čita igru“, rekao je Anćeloti u najavi meča.

Novinare je zanimalo da li će Real čekati šansu iz kontri?

Opasni smo iz kontranapada, ali u prvom meču nismo imali mnogo prostora za njih pa ne očekujem meč sa mnogo tranzicione igre. Siti je imao problema da vrati loptu u posjed kada bismo gradili igru iz posljednje linije. Zato ćemo se truditi da što duže držimo loptu i da smanjimo rizik“, dodao je Anćeloti koji će moći da računa na kompletan tim, nakon što su se oporavili Antonio Ridiger, Eduardo Kamavinga, David Alaba i Eder Militao.

Noć odluke. Ulog je ogroman. Dva putnika, ali samo jedno mjesto za Istanbul. Ko će na megdan Interu?

970x250