SPAIĆ I LAZOVIĆ

“Ne mijenja se ništa, moramo što prije da zaboravimo ovaj meč”

Foto: VPSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pružila je veliki otpor favorizovanoj Italiji, ali uprkos tome nije uspjel da dođe do trijumfa u 3. kolu Olimpijskih igara.

>>> CRNA GORA – ITALIJA 9:11 p.p Peterci ponovo kobni za Ajkule

Izabranici Vladimira Gojkovića poraženi su 11:9 nakon peteraca, a Vladan Spaić napominje da Ajkule i dalje imaju sve u svojim rukama

“Nadao sam se pobjedi, naredni meč ne smijemo da izgubimo”

“Još jedan težak meč, mislim da smo odigrali dobro, posebno u odbrani. Držali smo kontrolu, koju smo malo izgubili u trećoj četvrtini, ali smo se u poslednjoj vratili u meč, imali kontrolu dešavanja u bazenu i imali šansu da dobijemo utakmicu van peteraca. Nismo uspjeli, drugi bolan poraz, ali ne mijenja ništa. Sljedeći meč je sa SAD i pobjeda u tom meču nas vodi dalje. Šteta, glavu gore, treba da nastavimo ovako“, istakao je Vladan Spaić.

Sjajnu partiju imao je golman Dejan Lazović, koji ovu utakmicu želi što prije da arhivira.

Odigrali smo opet odlično, ali je izostalo da privedemo utakmicu kraju. Na peterce smo izgubili, ali smo uzeli bod. Ovo treba što prije zaboravimo i da se okrenemo ka utakmicu perotiv selekcije SAD. Greške na ovom nivou se brzo kažnjavaju. Imali smo svoje šanse propustili smo ih, kasnije primimo gol i to je to. Italija je fantastičan tim, igrali smo egal sa njima, a sa jednom realizacijom smo mogli da dobijemo. Za ovo se živi, radi i trenira, moramo da idemo dalje“, rekao je Lazović.

Crna Gora će meč protiv Sjedinjenih Američkih Država odigrati 3. avgusta.