LOBOVANJE

Japanci i Francuzi primamljive prilike

Dizajn: Filip Vojvodić / Lob Sport

Novo jutro, nova prilika.

Fokus stavljamo na dvije fudbalske utakmice na Olimpijskim igrama u Parizu. U pitanju su četvrtfinala turnira, koja sa sobom u najavi nose dozu uzbuđenja.

JAPAN – ŠPANIJA

Japan je do sada briljirao na fudbalskom turniru, demonstrirajući svoju klasu osvajanjem prvog mjesta u Grupi D sa maksimalnim brojem bodova. Tim Go Oive pokazao je napadačku kreativnost i defanzivnu čvrstinu, što ih čini ozbiljnim protivnikom.

Put Španije bio je turbulentan. Nakon što su zabilježili dvije pobjede , posrnuli su protiv Egipta, izgubivši sa 2-1. Uprkos posrtanju, španski tim, prepun talenta, više je nego sposoban da se oporavi.

Japan će vjerovatno usvojiti oprezan, ali proaktivan pristup, fokusirajući se na čvrstu defanzivnu strukturu i brze kontranapade. Španija, sa svojom igrom baziranom na posjedu lopte, ciljaće da dominira u posjedu i stvara šanse kroz strpljivu igru. Očekuje se taktički duel, gdje će oba tima nastojati da iskoriste svoje prednosti dok neutralizuju ključne igrače protivnika.

Japanci postižu 2.3 gola po utakmici i nisu primili ni jedan gol. Njihova preciznost pasa iznosi 86.5%, sa značajnim doprinosima veznih igrača i defanzivaca.

Španija ima prosječno dva gola po utakmici, ali je primila četiri. Njihova preciznost pasa je nešto veća, 90%, što odražava njihov stil igre zasnovan na posjedu lopte. Međutim, njihove defanzivne slabosti su bile vidljive, posebno u porazu od Egipta.

Japan je bio skoro nepogrešiv, ali njihovi kasni golovi sugerišu sklonost oslanjanja na fizičku spremu i izdržljivost. Ova strategija bi mogla biti testirana protiv španske igre posjeda. Međutim, čvrsta odbrana Japana i sposobnost postizanja ključnih golova čine ih teškim protivnikom. Taktička vještina Go Oive bila je očigledna u balansiranim i disciplinovanim nastupima Japana.

Španija je uprkos svom talentu, pokazala defanzivne slabosti i nedostatak konzistentnosti. Njihovo oslanjanje na nekoliko ključnih igrača može biti slabost ako Japan uspije da poremeti njihov ritam.

Kladioničarski savjeti

  • Pobjeda Japana sa kvotom 3.90 u Lob kladionicama je moguća +EV opklada.
  • Japan prvi daje gol je statisticki gledano odličan izbor jer su u poslednjih 10 utakmica, devet puta prvi dali gol. Kvota u Lobu je 2.50.

FRANCUSKA – ARGENTINA

Domaćini OI, Francuzi, pokazali su izuzetne rezultate u fudbalskoj grupnoj fazi, pobijedivši u sve tri utakmice. Tim Tijerija Anrija pokazao je snažan ofanzivni i defanzivni nastup, postigavši sedam golova i ne primivsi ni jedan.

Argentina je s druge strane imala težak početak sa kontroverznim porazom od Maroka. Međutim, uspjeli su da se oporave sa dvije pobjede.

Bitka u sredini terena biće ključna, a kreativnost i vizija Tijaga Almade biće od suštinskog značaja za Argentinu, jer će on pokušati da iskoristi prostor koji ostave francuski vezisti. S druge strane, brzina i lukavstvo Majkla Olisea na bokovima predstavljaće stalnu prijetnju za argentinsku odbranu.

S obzirom na napadačke sposobnosti oba tima, očekuje se otvorena i uzbudljiva utakmica. Francuska će vjerovatno dominirati posjedom, koristeći tehnički potkovane veziste za kontrolu tempa. Argentina će, međutim, biti opasna u kontra napadima, sa Almadom i Simeoneom koji će pružati potrebnu brzinu i kreativnost za iskorišćavanje eventualnih defanzivnih propusta Francuske.

Francuska je postigla prosječno 2,3 gola po utakmici, uz odlican defanzivni učinak bez primljenih golova. Njihova napadačka efikasnost naglašena je sa 19,3 šuteva po utakmici.

Argentina je dala prosječno dva gola po utakmici. Njihova preciznost dodavanja iznosi 87,7%, što je malo više od francuskih 87,3%. Međutim, primili su tri gola u tri utakmice, što ukazuje na potencijalne slabosti u odbrani.

Taktička oštroumnost Anrija bila je evidentna u kohezivnoj i uravnoteženoj igri Francuske. Međutim, povremeni defanzivni propusti njegove ekipe mogli bi biti zabrinjavajući protiv jačih protivnika.

S druge strane, upravljanje Havijera Maskerana omogućilo je Argentini da se oporavi nakon nesigurnog starta, ali njegova taktička rigidnost i oslanjanje na ključne igrače mogli bi biti razotkriveni od strane dobro uvježbane francuske ekipe.

Kladioničarski savjeti

  • Pobjeda Francuske moze biti dobar izbor sagledavajuci njihove nastupe na turniru, uz odličnu kvotu 2.15 u Lobu.
  • Argentina nece postici gol je vrlo moguc ishod ako Francuzi zaustave Almada.