BOGDAN ĐURĐIĆ

“Srljali smo i žurili, nismo imali rješenja za usku odbranu Amerikanaca”

Foto: Aniko Kovacs/VPSCG

Bogdan Đurđić bio je jedini rapoloženi u reprezentaciji Crne Gore u odlučujućem meču za plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu. Novi član Vašaša je u trećoj dionici vratio nadu da bi se Amerikanci mogli naći na dnu bazena. Ipak, na kraju su tamo završile Ajkule, a izabranici Dejana Udovičića idu među osam najboljih.

>>> CRNA GORA – SAD 7:12 Ajkule pale na najvažnijem ispitu, prvi put neće igrati četvrtfinale Olimpijskih igara

Od početka meča smo bili u kontra ritmu, radili smo sve suprotno od dogovora, primali naivne golove, počeli smo da srljamo i da žurimo, šutirali smo iz neizgrađenih situacija u momentima kada smo i dalje imali vremena da stignemo Amerikance u drugoj i trećoj četvrtini. Nažalost, nismo uhvatili priključak. Potpuno zaslužena pobjeda Amerikanaca”, procijedio je kroz zube Đurđić.

Foto: Aniko Kovacs/VPSCG

Napad je danas zakazao. Crveni su imali realizaciju igrača više, ili bolje rečeno nisu imali relizaciju igrača više – 10/0!

To nam je do sada bio najbolji adut na prvenstvu. Nismo se snašli na njihovu usku odbranu, šutirali smo pravo u golmana ili u blokove. Potpuno su izdominirali u tom segment igre, što je, uz našu žurbu, glavni razlog poraza”, začuđen je bio Đurđić, kao da nije bio svjestan da on i saigrači nisu postigli gol kada su imali brojčanu prednost u plivalištu.

>>> “Da se ponovi meč ne bismo mogli imati ovako loš napad”

Zavjesu na Olimpijske igre vaterpolisti Crne Gore će spustiti u ponedjeljak od 21.40 časova protiv Rumunije.

Utakmica bez rezultatskog značaja, ali ćemo igrati za sebe i ići ćemo na pobjedu, sigurno”, poručio je trostruki strijelac za Crnu Goru protiv SAD, Bogdan Đurđić.

>>> “Amerikanci su nas nadigrali, nismo se pitali u većem dijelu meča”

SEMAFOR

Grupa A

Hrvatska – Grčka 14:13

Crna Gora – SAD 7:12

21.05h Italija – Rumunija

Standings provided by Sofascore

Grupa B

Španija – Japan 23:8

Australija – Mađarska 9:8

Srbija – Francuska 15:8

Standings provided by Sofascore