MILORAD PEKOVIĆ

“Ostvarili smo plan, ovo je tek prvo poluvrijeme”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Istorijska noć za Dečić na obali Crnog mora. Tuzani su večeras bacili na koljena šampiona Gruzije, Dinamo Batumi i sada su dva koraka bliže trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija i duelu sa finskim Helsinkijem.

>>> DINAMO B. – DEČIĆ 0:2 Istorijski skalp u Gruziji

Milorad Peković je u pauzi između ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od TNS-a uspio da dotjera linije tima, pogotovo odbranu. Dolazak iskusnog štopera Žarka Tomaševića se pokazao kao pun pogodak, golman Igor Nikić je bio na visini zadatka, Stefan Milić pokazao da mu prija saradnja sa Tomaševićem, a Džonatan Drešaj je zatvorio gdje je, na momente “duvalo”.

U jeku napada Policajaca proradili su i napadači našeg šampiona. Iljir Camaj je brzo upalio, samo dva minuta nakon što je ugašao u igru, a Vuk Striković je nokautirao Gruzine, samo četiri minuta kasnije, za prvu pobjedu Dečića u evropskim mečevima.

Važna pobjeda. Igrali smo na lijepom stadionu u dobroj atmosferi i ostvarili dobar rezultat“, rekao je nakon utakmice Peković.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Šef stručnog štaba Dečića je priznao da je Dinamo većim dijelom utakmice bio bolji rival.

Dinamo je dobar tim, bilo je teško igrati, ali ostvarili smo plan. Znali smo od početka da se moramo dobro braniti, da moramo dobro stojati, pokrivati prostor i biti agresivni. Zadovoljan sam kako smo izgledali“, dodao je Peković.

Revanš je za šest dana na stadionu pod Goricom.

Oradili smo tek prvo poluvrijeme. Pobjeda u Batumiju je važna zbog samopouzdanja. Pokušaćemo da se do utorka dobro odmorimo i da se pripremimo za revanš“, zaključio je Peković.