1. CFL / 27. KOLO

Adžić dirigovao, Despotović i Almeida odsvirali završne taktove

Foto: FSCG

Ekspresno je aktuelni šampion odgovorio na trijumf Dečića u Tivtu i rutinski slavio u završnici 27. kola – Budućnost je u Podgorici savladala Petrovac 2:0 i vratila sa na vrh tabele bodovno izjednačena za Tuzanima.

Vasilije Adžić je dirigovao Plavim orkestrom, a asistencije bisera crnogorskog fudbala u gol pretvorili Đorđe Despotović i Stefano Almeida.

Konkretan je domaćin bio od starta utakmice. Petar Grbić i Ognjen Gašević optererili su desnu stranu Petrovačana koju sj branili Nikola Zvrko i Danilo Pešukić. Kombinovali su pomenuti fudbaleri Budućnosti, poslužili Vasilija Adžić čiji je udarac izblokiran. Već u sljedećem napadu Grbić je probio protivnički bok, ali niko na drugoj stativi nije ispratio centaršut kapitena podgoričkog tima.

Dok je Petrovac “lutak” terenom zaprijetio mu je i Đorđe Despotović snažnim udarcem sa distance – pola metra pored gola.

Bila je to najava pogotka! Fenomenalno je Vasilije Adžić ubacio lotpu iz prekida iskosa sa 35 metara, Despotović iskoristio jedno od svojih najjačih oružja i glavom matirao Marka Kordića.

Grogirane goste umalo je nokautirao raspoloženi Grbić topovskim udarcem sa 20-ak metara, ipak, preko gola.

Prva šansa Petrovca bila je praktično i stopostotna – pogriješio je u srcu kaznenog prostora novopečeni reprezentativac Miloš Brnović, ali je u nesreći imao i sreću što je, umjesto napadača Petrovčana, na loptu natrčao defanzivac Dejan Boljević i šutirao preko gola sa šest metara.

Do kraja prvog poluvremena zaprijetio je i Vaslije Adžić, možda trebao da “spusti” pas za Grbića, opredijelio se za šut – blizu, ali nedovoljno za gol.

Fenomenalnu akciju Plavih u 57. minutu vrhunskom paradom poništio je Kordić odbranivši udarac glavom Igora Ivanovića nakon kombinacije Vasilija Adžića i Stefana Almeide. Već iz kornera nova šansa Ivanovića, ali se spetljao kod druge stative ne ubacivši loptu u mrežu.

Kordić je spustio rampu Ivanoviću i u 68. minutu kada je Despotović poslužio vižljastog ofanzivca koji se sam našao ispred gola, ali čuvar mreže opet izašao kao pobjednik.

Zaključala je Budućnost utakmicu u 69. minutu – razrijeđenu odbranu Petrovca iskoristio je Vasilije Adžić drugom asistencijom, egzekutor je Stefano Almeida.

Petrovac uglavnom nemoćan, jedino vrijedno pomena od strane gostiju u drugom poluvremenu je udarac Aldina Adžovića sa distance pored gola. Tim Nenada Brnovića je sa našeg najvećeg stadiona mogao da bude ispraćen i sa više golova u mreži, ali je raspoloženi Kordić odbranio zicer i sebičnom Balši Sekulić koji u finišu utakmice nije želio da ispoštuje Ivana Bojovića.

Bezbroj odbrana Kordića, zaustavio je i snažan šut Gaševića. Torpedovani su gosti sa svih strana, ali su preživjeli pokušaje Uroša Ignjatovića i Miloša Brnovića.

Trka u crnogorskom karavanu nastavlja se već u srijedu…

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare