Andres Inijesta u potrazi za nižom brzinom fudbala

Photo: Nikku/XINHUA/Pixsell

Protiv biološkog sata i godina se ne može. Koliko god neki fudbaleri prkosili tome – u jednom momentu realnost ih savlada. Sličan je slučaj i sa legendarnim Andresom Inijestom.

Posle skoro pet godina od napuštanja Barselone i selidbe u japanski Visel Kobe, gdje je danas saigrač našem Stefanu Mugoši, legendarni Španac želi da se oproba u nekom drugom klubu.

>>> VREMEPLOV: Injestina strijela u plavo srce

Iako je ugovorom vezan sa Kobeom do kraja ove godine, dogovorio se sa japanskim klubom da šest mjeseci prije isteka istog završi svoju epizodu u Zemlji izlazećeg sunca. Uradiće to sa stilom – sačekaće prijateljski meč sa Barselonom koji je zakazan za 6. jun i reći “hvala i zbogom”.

Odluku da napusti Visel Kobe donio je prije svega zbog sve češćih povreda koje se dešavaju uslijed brzog ritma koji 38-godišnji Španac više ne može da izdrži.

Još uvijek ne želi u penziju, tako da je svjestan da naredni angažman mora potražiti u nekoj ligi gdje se fudbal igra za barem brzinu manje u odnosu na Japan. Vjerovatno će to biti Bliski istok ili američka MLS liga.