Anri bi da mijenja fudbal – ovo su njegova pravila

Statua Anrija ispred Emirejtsa, FOTO: Twitter
Statua Anrija ispred Emirejtsa, FOTO: Twitter

Legendarni francuski as Tijeri Anri, nekadašnji napadač Arsenala i Barselone, nakon odlaska Roberta Martineza iz Belgije napustio je stručni štab “đavola” i radi kao stručni konsultant za CBS.

U jednoj od fudbalskih emisija, bivši šampion svijeta predložio je četiri svoja pravila, koja bi, kako on smatra, poboljšala fudbal i unaprijedila igru.

KRAĐA VREMENA

“Kad tim ima dobar rezultat i odbija da igra, već izbija loptu van igrališta, sudija bi trebao dati protivniku slobodan udarac na 25 metara od gola. Mislim da bi to natjeralo sve timove da igraju pravi fudbal do kraja”, rekao je Anri.

BONUS BOD

Francuz bio dao ekstra poen svakoj ekipi koja bi u utakmici postigla tri ili više golova. Dakle, uz osnovna tri poena koja dobija pobjednik ligaškog meča, uslijedio bi i bonus zbog efikanosti. Takođe, i tim koji izgubi utakmicu, a postigne tri ili više pogotka, dobio bi bod…

PRAVDANJE SUDIJA

Zanimljivo je govorio dvostruki osvajač Premijer lige na temu sudija. Francuz smatra da bi arbitri trebalo da objasne svoje odluke.

“Uvijek mi je smetalo kad sudija ne objasni svoju odluku, već se na kraju ili poluvremenu uputi ka svlačionici bez teksta. Nekada sude fantastično, nekada loše – takav je posao. Ali, volio bih da kažu nešto nakon utakmice”.

ZAMJENE

Odnosi se na situaciju kad tim zbog pružanja medicinske pomoći ili nekog sličnog razloga provede određeni period provede sa 10 igrača na terenu. Tada bi sa klupe, po mišljenju Anrija, trebao neko da uđe da se ne bi igralo 11 na 10.

Da li će čelnici fudbala poslušati legendarnog Francuza?