Ansu Fati – zvijezda padalica

Jedan od Barsinih najvećih izdanaka poslednjih godina jeste svakako Ansu Fati.
Pokazivao je svoj potencijal od samog starta profesionalne karijere i nagovještavao da će biti jedan od najboljih na svijetu u korak sa Mbapeom, Halandom i druzinom.

Ipak sudbina očigledno nije naklonjena mladom Fatiju kojeg će Barselona usljed brojnih povreda pokušati da ga proda naredno ljeto.
Povrede su učinile svoje, i djeluje da će nekada projektovan nasljednik Lionela Mesija morati da traži novi klub, sa obzirom da njegova cijena drastično pada a za sada nema ponuda za kupovinu igrača koji još uvijek vuče povredu. Fati je vrijedio 100 miliona u 2021 godini, dok je sada njegova cijena svega 40.


Upitan je njegov nastavak karijere u Španiji, “sreća” za Fatija jeste što mu je agent Horhe Mendeš koji ima uticaj u klubovima širom svijeta. Saznanja su takva da je Mendeš već stupio u kontakt sa nekim premijerligaškim klubovima ali svima problem pravi transfer cijena i plata fudbalera.

Dobra vijest jeste ta da strateg Barselone ne pomišlja na prodaju.

“On ima 20 godina i treba mu vremena, kao i svakome. Stvari će se popraviti za njega, sada nije vrijeme da se priča o prodaji.” zaključio je Ćavi i pokušao da skine teret sa svog igrača u za njega već teškom periodu.