Argentina vjeruje selektoru

Skaloni ostaje na klupi Argentine, FOTO: Wang Lili/XINHUA/PIXSELL
Skaloni ostaje na klupi Argentine, FOTO: Wang Lili/XINHUA/PIXSELL

Lionel Skaloni je uz Lionela Mesija i drugove donio Argentincima dugo sanjani trofej Svjetskog prvenstva – Zlatnu boginju.

Zbog toga i više nema sumnje da li će 45-godišnji strateg ostati na klupi Gaučosa, iako se posljednjih mjeseci govorilo da će Skaloni napustiti kormilo tima zbog loših odnosa sa čelnicima iz Saveza.

Međutim, internetom kruži fotografija koja sve to poriče, a na njoj su selektor Argentine i prvi čovjek tamošnjeg Fudbalskog saveza Klaudio Tapija. Kako javljaju mediji njih dvojica su na ručku dogovorili da će Skaloni, koji je preuzeo Argentinu 2018. godine, ostati selektor minimum do kraja Kopa Amerike.

Podsjetimo, turnir će se igrati 20. juna do 14. jula u Sjedinjenim Američkim Državama koje će se takmičiti sa selekcijama iz Južne Amerike, baš kao i Meksiko, Jamajka i čekaju se još dva kvalifikanta iz Sjeverne ili Centralne Amerike. Titulu brane Gaučosi osvojenu u julu 2021. godine baš u finalu protiv najvećeg rivala na brazilskoj Marakani.

U međuvremenu Argentinci su dobro otvorili i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo – na šest mečeva ostvarili su pet pobjeda (među kojima je i trijumf u Rio de Žaneiru nad Brazilom) i poraz od Urugvaja.

Skaloni je igračku karijeru završio 2015. godine u italijanskoj Atalanti, potom je radio kao asistent u Sevilji, bio i selektor Argentine za uzrast do 20 godina.

Ima ogromnu podršku svlačionice na čelu sa Mesijem