Arsenal ne odustaje od titule: Naše je da dobijemo sve do kraja

Foto: Martin Rickett/Pixsell

Imali su fudbaleri Arsenala sve u svojim rukama, navijači su vjerovali da je to ona sezona koja će donijeti toliko čekanu titulu. Međutim, sve se promijenilo.

Ekipa Mikela Artete je upala u loš ritam, vezala nekoliko loših partija, a kao šlag na tortu – doživjeli su debakl od Mančester sitija u direktnom okršaja. Sada “građani” drže sve u svojim rukama, dok je “tobždijama” ostala nada da će mašina Pepa Gvardiole negdje usporiti.

Moramo da priznamo da ima još da se igra i obavi dosta posla. Moramo biti skromni, da prepoznamo svoje slabosti i da radimo da budemo bolji. Isto tako, imamo i mnogo kvaliteta i stvari koje smo odlično radili u proteklih deset mjeseci. Sada, trka za titulu nije u našim rukama. Ono što možemo je da dobijamo svoje mečeve, a sve ostalo zavisi od Sitija“, poručio je Arteta.

Martin Edegard i drugovi imaju bod manje i meč više od Sitija, a za sjutra veče zakazan je veliki londonski derbi protiv Čelsija.

Ne moram da brinem za raspoloženje igrača, i dalje u sebi imaju taj takmičarski žar, isto je i za meč sa Čelsijem. Teško je predvidjeti šta će protivnik uraditi, ali moramo da se spremimo da pobijedimo“, zaključio je menadžer Arsenala.