Arsenal odbijen!

Uprkos fantastičnim rezultatima, Tivćani bi mogli da ostanu bez Evrope, FOTO: FSCG
Uprkos fantastičnim rezultatima, Tivćani bi mogli da ostanu bez Evrope, FOTO: FSCG

Tivatski Arsenal je najprijatnije iznenađenje crnogorskog klupskog fudbala. Igraće danas protiv Iskre utakmicu za istorijski plasman u finale Kupa Crne Gore sa dobrom zalihom od 3:1 iz prvog meča.

Na tabeli Prve lige izabranici Radisava Dragićevića na diobi su trećeg mjesta zajedno sa Dečićem, Arsenalom i Jedinstvom, sanjaju u Tivtu istorijski natup na evro sceni, ali za tako nešto mora da se pripremi i dokumentacija, jer je iz Fudbalskog saveza Crne Gore stiglo saopštenje da Arsenal, uz još tri prvoligaša, nije dobio licencu za nastup na evropskoj sceni!

“Zahtjev za izdavanje licence za UEFA klupska takmičenja za sezonu 2023/24 odbijen je u prvostepenom postupku za OFK „Petrovac“, FK „Mornar“ i FK „Arsenal“ zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma, dok je zahtjev FK „Iskra, odbijen zbog nedostavljanja finansijske dokumentacije u roku propisanom Pravilnikom o licenciranju”, stoji u saopštenju Saveza.

Iz Saveza su potvrdili da je ukupno devet klubova apliciralo za UEFA licencu, i to: FK „Budućnost“, FK „Dečić“, FK „Sutjeska“, FK „Arsenal“, FK „Mornar“, FK „Iskra“, OFK „Petrovac“, FK „Breznica“ i ŽFK „Budućnost“. Prijava ŽFK Budućnost nije razmatrana jer je klub u martu odustao od daljeg postupka licenciranja.

“Uvidom u dokumentaciju, a na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, Komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA za FK „Budućnost“, FK „Sutjeska“, FK „Dečić“ i FK „Breznica”, javljaju iz crnogorske kuće fudbala.

Klubovi koji nisu ispunili propisane uslove i čiji su zahtjevi odbijeni, imaju pravo žalbe na odluku prvostepene Komisije.