PRIJATELJSKI MEČEVI

Bez iznenađenja na Robijevom spisku, povratak Rubežića i Savićevića

Foto: FSCG

Selektor seniorske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki objavio je spisak igrača za prijateljske mečeve koje će naša selekcija u junu odigrati sa Belgijom i Gruzijom.

Na spisku selektora nema iznenađenja, sem povratka Slobodana Rubežića u protokol nakon povrede, kao i Vukana Savićevića koji iza sebe ima dobru sezonu u dresu novosadske Vojvodine.

Pred nama je novo okupljanje, novih devet dana koje ćemo iskoristiti da za nadogradnju urađenog kroz trenažni proces i utakmice koje smo u martu odigrali u Antalji. Očekuju nas i dva veoma interesantna i zahtjevna prijateljska susreta, provjere sa reprezentacijama koje su učesnice predstojećeg Evropskog prvenstva. Duel sa selekcijom Belgije, za koju još uvijek nastupa „zlatna” generacija igrača predvođena Kevinom De Brujneom, donijeće priliku za odmjeravanje snaga sa jednom od najboljih reprezentacija Evrope i svijeta“, rekao je Prosinečki.

Pored Belgije, Sokoli će na megdan i sa Gruzijom, koja sigurno želi da pobjedom zaključi pripreme pred istorijski nastupa na Evropskom prvenstvu.

Utakmica sa Gruzijom biće veoma zahtjevna jer ćemo za protivnika imati kvalitetnu selekciju koja je ostvarila istorijski uspjeh i koja će u Podgorici imati posljednju provjeru pred debi na Evropskom prvenstvu. Siguran sam da pozvani igrači željno čekaju priliku za nova dokazivanja u reprezentativnom dresu“, zaključio je selektor Prosinečki.

Duel Belgije i Crne Gore igra se 5. juna na stadionu Kralj Boduen u Briselu sa početkom u 20:30 časova. Četiri dana kasnije, 9. juna sa početkom u 20:45 časova, „sokoli“ će na Gradskom stadionu u Podgorici dočekati Gruziju.

Spisak:

Odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Igor Vujačić (Rubin Kazanj, Rusija), Marko Vukčević (Varaždin, Hrvarska), Andrija Vukčević (Huarez, Meksiko), Marko Tući (Gangvon, Južna Koreja), Slobodan Rubežić (Aberdin, Škotska).

Vezni red: Adam Marušić (Lacio, Italija), Vladimir Jovović (Sogdiana, Uzbekistan), Marko Janković (Karabag, Azerbejdžan), Nebojša Kosović (Meizu Haka, Kina), Marko Bakić (OFI Krit, Grčka), Savićević Vukan (Vojvodina, Srbija), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Edvin Kuč (Balkani, Kosovo), Viktor Đukanović (Hamarbi, Švedska), Andrija Radulović (Vojvodina, Srbija).

Napad: Stevan Jovetić (Olimpijakos, Grčka), Stefan Mugoša (Inčon, Južna Koreja), Milutin Osmajić (Preston, Engleska), Nikola Krstović (Leće, Italija), Dušan Bakić (Omonija, Kipar).

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare