Bez publike, golova i uzbuđenja

Foto: Fk Partizan

Jalovo. Najbolja riječ kojom se može opisati 170. večiti derbi, i to ne samo u igračkom smislu.
Ovo je bio jedan od onih derbija za zaborav a ruku na srce sve je i nagovještavalo takav razvoj situacije.
Prvenstvo je riješeno, Partizan nikad gori, a Crvena Zvezda bez motiva, još kada na to dodate prazne tribine sve je savršeno sklopljeno za jednu atmosferu, ponavljam, za zaborav.

Da ne budemo previše grubi, solidan fudbal se igrao na stadionu Partizana u prvom poluvremenu. Imao je Partizan priliku preko Dijabatea u 26. minutu ali je “odbjegli” sin sa Malija šutirao visoko preko gola. Imali su “crno-bijeli” još dva pokušaja preko Uroševića ali ništa što bi moglo da ugrozi gol Milana Borjana.

Vidjeli smo i od Crvene Zvezde par “trzavica” konkretno najviše od Aleksandra Katajia, jednog od rijetkih koji zna da podsjeti kako se igra fudbal. Promiješao je odbranu Partizana u finišu prvog poluvremena ali njegov šut je završio pored stative.

U drugom poluvremenu nešto žustrija igra, posjed je bio na strani domaćih ali bez završnog pasa i prijetnju po gol gostiju. Mučio je Fusemi Dijabate Viga po lijevom krilu i uspijevao da probije odbrambeni bedem uz par korisnih lopti. Ipak mogao je Partizan da plati preveliku ofanzivu. Igrao se 81. minut kada je nakon greške Kolorada krenula kontra koju je povukao Mitrović koji je pronašao Bukarija ali je brzonogi napadač udarcem glavom pogodio stativu. To je ujedno bila i najbolja šansa drugog poluvremena.

Na kraju podjela bodova u Humskoj koja je neosvojiva tvrđava za ekipu iz Ljutice Bogdana i posle sedam godina. Kada je nastavak šampionata u pitanju Partizan će sa upravom kojoj je istekao rok trajanja kao i bez velike podrške navijača morati da se “čupa” u duelima koji ga očekuju.
U narednom kolu plej-ofa Partizan će igrati protiv direktnog konkurenta za Evropu, ekipe TSC dok će Crvena Zvezda na megdan Napretku iz Kruševca u okviru Kupa Srbije.