BULIĆ I RADENOVIĆ UOČI FINALA KUPA

“Biće rat na terenu, igraćemo napadački, ovaj pehar Kupa prelijepo izgleda”

Foto: Lob Sport

Prvi put u istoriji Jezero će igrati u finalu Kupa Crne Gore.

Plavljani sjutra veče (četvrtak) od 20:30 sati igraju protiv Budućnosti pod Goricom u utakmici vrijednoj trofeja, ali i eventualnog premijernog izlaska u Evropu, pod uslovom da klub u drugom pokušaju dobije licencu za učešće u takmičenjima Uefe.

Euforija se osjeća u vazduhu uoči utakmice svih utakmica, a po mnogim navijačima Jezera i najvećeg izazova u 90 godina dugoj klupskoj istoriji.

“Očekujemo tvrdu utakmicu s puno naboja. To je utakmica koju svi željno iščekujemo, posebno mi u klubu. Istorijski je dan ovo za Jezero i Plav. Spremni smo i orni da pobijedimo utakmicu. Imamo s pravom to da kažemo, jer smo pobijedili Budućnost posljednja dva puta. Biće rat na terenu, pa neka pobijedi ko je bolji, a nadam se da će to biti Jezero. Licenca? To nije moj zadatak. Imaju ljudi u klubu koji se bave time. Mi se bavimo samo terenom i to je to”, naglasio je trener Jezera Radosav Bulić na pres konferenciji.

Foto: Lob Sport

Jezero je već nekoliko godina crna beštija za Budućnost, posebno pod Goricom, gdje je slavilo četiri puta u posljednjih šest gostovanja. Ekipa je sezonu CFL-u završila na odličnom petom mjestu, a sada rasterećeno i istovremeno motivisano želi pehar Kupa.

“Mi smo svoj cilj ostvarili, a to je opstanak. Nama je ova utakmica bitna iz razloga zbog ovog pehara koji prelijepo izgleda. Svakom treneru i igraču je san da izađe u Evropu, to je jasno. Manji pritisak imamo u odnosu na Budućnost, ali kad smo već ovdje treba da pokažemo kvalitet, tako da i mi imamo pritisak, ali ne u tolikoj mjeri. Nadam se da će momci izaći hrabro kao prethodne utakmice. Do sada nismo vježbali penale, ali hoćemo večeras. Igrači su svi zdravi i spremni”, istakao je Bulić, koji ne računa na napadača Petra Orlandića.

“Nije u sastavu zbog nekih drugih stvari. Koncetrišemo se na utakmicu. Sigurno će nam nedostajati, veliki je hendikep. Imali smo zajedničku priču, nije bio korektan, ali to je njegov put. To je iza nas, imamo igrače koji mogu da ga zamijene. Očekujte napadačku ekipu Jezera. Sve utakmice protiv Budućnosti bile su dobre, sa puno ritma i naboja, ali i fer igre. Tako će biti sjutra. Nadam se da će publika da uživa u lijepoj predstavi, a mi akteri da budemo primjer kako treba da se ponaša neko na terenu”, poručio je trener Jezera.

Foto: Lob Sport

RADENOVIĆ: ISTORIJSKO FINALE

Igrač Saša Radenović svjestan je istorijske prilike za Jezero, koja ne samo da bi mogla da donese prvi crnogorski trofej u vitrinama kluba, već i izlazak u toliko sanjanu Evropu.

“Utakmica je za nas istorijska iz više razloga. Po prvi put smo u finalu nekog takmičenja, pogotovo finale Kupa koja je sama po sebi najvažnija i najljepša utakmica. Dajemo Budućnosti malu prednost, jer su ipak iskusniji u ovim takmičenjima od nas, ali jedan je meč, finale, imamo svoje šanse. Četiri utakmice smo igrali ove sezone, od te četiri imamo dvije pobjede poraz i neriješnu. Sjutra veče imamo što da pokažemo i nadam se da ćemo podići trofej, jer naš klub i naš grad Plav zaslužuje ovakav trofej”, rekao je Radenović.

Foto: Lob Sport

Već par godina Jezero igra na visokom nivou, a ove sezone uspjelo je da, pored prvenstva, pažnju usmjeri i na Kup te dođe do same završnice i prilike da se bori za trofej.

“Naš glavni cilj je bio prvenstvo, da izbjegnemo baraž i ostvarimo što bolji rezultat. U Kupu smo išli utakmicu po utakmicu, pa dokle doguramo. Nakon Arsenala i Koma bili smo svjesni da imamo šansu protiv Dečića jer tvrdo igramo sa njima. Znali smo da pred svojim navijačima imamo veliku šansu. Nadamo se trofeju. Takođe, nadam se da će biti što više Plavljana da nas podrže na tribinama. Oni su naš pravi 12 igrač. Fer i sportskim navijanjem da doprinisu da ovaj fudbalski praznik za Plav bude u potpunosti ispunjen”, istakao je Radenović, uz završnu, sportsku poruku.

“Bilo je mnogo nefudbaslkih stvari, a mi ćemo izaći sjutra veče da pokažemo fer-plej koji nas krasi, kao i naše navijače koji nam uvijek pružaju podršku. Ova finalna utakmica neka vrati fudbal gdje mu je mjesto. Prava je prilika da svi pokažemo da je fudbal mjesto sportista”, zaključio je.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare