BARAŽ ZA 1. CFL

Biti ili ne biti – prve sekvence

Foto: FSCG

Crnogorska klupska fudbalska sezona još nije završena.

Danas se igraju prve utakmice baraža za popunu CFL-a i sa sobom nose rezultatska uzbuđenja. Svaki od pretendenata ima posebnu misiju. Dok jedni brane prvoligaški status, drugi žele da ga dosanjaju.

Od 17:30 drugoplasirana ekipa Druge lige, Otrant-Olympic, ugostiće pretposljednji sastav Prve lige, Mladost Lob.bet. Ulcinjani, predvođeni trenerom Dejanom Vukićevićem, ostali su na kratki bod od Bokelja, koji se vratio u elitu, pa sada preko dvomeča sa Mladošću žele prvi put u istoriji da se domognu najvišeg razreda našeg fudbala.

Istovremeno, tim iz Donje Gorice, na čijoj klupi sjedi Slavoljub Bubanja, prošlog ljeta je premijerno stigao do CFL-a, a sada će učiniti sve da se tu i zadrži.

Otrant će biti najopasniji preko svojih vodećih igrača Halila Muharemovića i Anđela Rudovića (po 12 pogodaka), dok je Mladost spremna da odgovori na pogon svog najboljeg strijelca Alekse Maraša (14 golova).

Drugu utakmicu baraža od 19 sati na DG areni igraju Podgorica i Jedinstvo. Drugi predstavnik Donje Gorice zauzeo je treću poziciju u Drugoj ligi, dok je bjelopoljski tim osmim mjestom u Prvoj ligi dobio priliku da kroz doigravanje sačuva svoj status.

Posada Igora Lukovca nakon jedne sezone želi da se vrati među najbolje crnogorske klubove, dok ekspedicija Vuka Bogavca sprema odbranu prvoligaškog statusa.

Podgorica se uzda u svoj trio Bojan Kopitović (devet golova) – Balša MrvaljevićKristijan Radunović (po osam). Na drugoj strani, domaćin će morati da se čuva golgetera gostiju Žarka Koraća, najboljeg strijelca ovosezonskog CFL-a (18 golova) te najboljeg strijelca u istoriji Prve lige (121 egzekucija).

Revanš dueli na programu su 4. juna u Donjoj Gorici i Bijelom Polju.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare