Bivši selektor Crne Gore na čelu Partizana

Tumbaković na čelu Partizana, FOTO: FSCG
Tumbaković na čelu Partizana, FOTO: FSCG

Jasno je da će se garnitura u Partizanu promijeniti, te da Milorad Vučelić i Miloš Vazura definitivno napuštaju klub nakon burnog dana juče u Humskoj.

Novi predsjednik Partizana, kako pišu komšijski mediji, biće Ljubiša Tumbaković, nekadašnji trofejni trener “crno-bijelih”, kasnije i sportski direktor. Iskusni stručnjak koji je bio na kormilu crnogorske reprezentacije od januara 2016. do juna 2019. godine. Protivkandidati Tumbakovića bili su Milija Babović i Rasim Ljajić koji će zauzeti potpredsjedničke funkcije.

Plan je da se oko Tumbakovića sagradi Upravni odbor po modelu na Košarkaški klub Partizan, sačinjen od nekoliko biznismena i bivših fudbalera, pa se već spekuliše da bi Zoran Mirković i Ivan Tomić mogli da postanu prvi članovi.

Govori se i o treneru, Marko Nikolić je favorit broj jedan koji je nedavno u medijskim nastupima izrazio želju za povratkom u Humsku. Podsjetimo, on je 2017. godine osvojio duplu krunu sa “crno-bijelima”.

Do kraja Superlige ostala su još četiri kola, Partizan se bori za izlazak na evropsku scenu. Glavni konkurent mu je Vojvodina sa identičnim brojem poena – 61.