Bodin Tomašević za Lob Sport: Dobio sam vjetar u leđa, najbolje tek slijedi

Uvijek je omladinska škola Fudbalskog kluba Budućnost bila ogromna riznica talenata. Posljednji u nizu je Vasilije Adžić, koji je na pragu istorijskog transfera u Juventus koji će dobrano napuniti kasu šampiona Crne Gore.

>>> Vasilije Adžić u srijedu potpisuje za Juventus!

Da u redovima plavo-bijelih već razmišljaju o budućnosti pokazuje i činjenica da su odmah dali profesionalni ugovor jednom od najtalentovanijih štopera naše države. Riječ je o Bodinu Tomaševiću.

>>> Zimski šampionski eksperiment – Budućnost gura novog bisera

Potpisao je ugovor do januara 2027. godine i svi mu predviđaju svijetlu budućnost. Razgovor za Lob Sport počinje tako što otkriva kako se odlučio baš za fudbal s obzirom da fizičkom konstitucijom odgovara još nekim sportovima kao što su košarka ili odbojka.

“Odrastajući uz prenose Svjetskih prvenstava, Lige šampiona, sakupljajući albume sa sličicama, sama blizina fudbalskih terena, a možda i taj vječiti rivalitet Kristijana Ronalda i Mesija i njihova borba za titulu najboljeg budila je još veću želju za fudbalom i uspjehom. Rast se dogodio na samom terenu, za to je vjerovatno “kriva” genetika. Ibrahimović ili Van Dajk su dokaz da se i sa dva metra može biti koristan na fudbalskom terenu, ne samo pod košem”, smatra Tomašević.

Foto: FK Budućnost

Rado se sjeća svojih prvih fudbalskih koraka. Sa ponosom govori o školi fudbala Stari Aerodrom i svojim nekadašnjim trenerima.

“Prve fudbalske korake napravio sam u školi fudbala Stari Aerodrom kod trenera Edisa Jasavića i Borisa Grbovića. Tu se rodila i prava ljubav prema fudbalu, a i postavili neki životni ciljevi. U Starom se tigrovski bori za svaku pobjedu i njeguje se takmičarski duh. Česti turniri, putovanja, druženja i velika želja za pobjedom učinili su Stari prepoznatljivim u cijelom regionu odakle se i danas vraćaju sa brojnim peharima i medaljama. Mislim da je to jedan zdrav razvojni put i odskočna daska”.

Kada je u pitanju idol, tu dileme nema – Kristijano Ronaldo. Objašnjava i zbog čega.

“Kristijano Ronaldo. Dokaz da se sa 100 posto uloženog truda, sportskim životom i posvećenošću može postati najbolji”, ističe štoper Budućnosti.

Poslije izvjesne prodaje Vasilija Adžića mnogi smatraju da je upravo on novi veliki “projekat” Budućnosti i naredni višemilionski transfer. To mu ne stvara pritisak već mu je dodatan vjetar u leđa.

“Ne razmišljam o nama kao o projektima. Budućnost kao klub njeguje mlade igrače i pruža šansu za napredak. Adžo je svoju šansu iskoristio, a ja ću se takođe potruditi da je iskoristim. Ne bih to nazivao pritiskom već dodatnim vjetrom u leđa”.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

U predstojećoj polusezoni će zasigurno dobiti veliku šansu. Imponuje mu što u klubu toliko vjeruju u njega.

“Naravno da imponuje, povjerenje stručnog štaba i saigrača je pružena ruka. Trudiću se da je čvrsto držim i napredujem”, jasan je Tomašević.

U plavo-bijelom dresu uživa i nada se da će najbolje partije tek doći.

“Debitovao sam još prošle sezone protiv Arsenala u Grblju kod trenera Miodraga Džudovića. Ove sezone sam odigrao dvije utakmice po 90 minuta pod palicom sadašnjeg šefa stručnog štaba, Mladena Milinkovića. Uživao sam u plavo-bijelom dresu i nadam se da će se dobre partije tek desiti”.

Tomašević na svom debiju u prvom timu prošle sezone (Foto: FSCG)

Klub o kojem je maštao i idol su usko povezani.

“Sinonim za Kristijana Ronalda mi je uvijek bio Real Madrid tako da sam i sam počeo da maštam o dresu madridskog kluba”.

Za kraj, osvrnuli smo se na buduće obaveze sa omladinskom reprezentacijom Crne Gore. Njega i drugove očekuje elitna runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ističe da je šampionat Starog kontinenta san za njega i saigrače.

“Evropsko prvenstvo je naš san. Sa generacijom 2006 sam bio na korak od elitne runde. Sa ovom generacijom možda imamo još više vjere u sebe. Prošli smo teške rivale i pokazali da možemo da igramo evropski fudbal. Naša želja je još jača i spremni smo da damo svoj maksimum. Na terenu će nam biti potrebna i sreća, ali i podrška cijele nacije. Ako sve sklopimo u jedno slavićemo zajedno”, zaključio je Bodin Tomašević.