2. CFL / 36. KOLO

Završni sprint Bokelja prema Prvoj ligi

Foto: FSCG

Pred nama je 36. posljednje kolo Druge crnogorske fudbalske lige.

Lider Bokelj ima bod više od Otranta i dijeli ga 90 minuta od povratka u Prvu ligu nakon sedam godina čekanja. Za takav scenario potrebna mu je pobjeda danas od 17:30 pod Vrmcem nad Internacionalom, nakon čega bi slavlje moglo da počne u drevnom gradu.

Ekipa Slobodana Draškovića zavisi isključivo od sebe protiv pretposljednjeg sastava lige i povratnika u treći rang.

Istovremeno, Otrant od 17:30 gostuje Igalu, gdje će loviti trijumf i nadati se iznenađenju u Kotoru. Tim Dejana Vukićevića 12. maja izgubio je direktan duel od Bokelja (2:1), pa je izvjesno da će istorijski plasman u CFL tražiti kroz baraž.

Pred trećom Podgoricom je takođe horizont baraža za povratak u elitu. Ekipa iz Donje Gorice, takođe od 17:30 igra u gostima protiv posljednjeg sastava Druge lige i novog trećeligaša Berana. Grbalj, koji drži četvrto mjesto sa tri boda manje od Podgorice i lošijim međusobnim učinkom, od 17:30 ide na noge Komu, dok u istom terminu na terenu u Danilovgradu igraju nekadašnji prvoligaši Iskra i Lovćen.

Igrač Koma Vladimir Perišić pred priznanjem je za najboljeg strijelca 2. CFL, a trenutno je na koti od 22 gola. Dejan Pepić (Bokelj) postigao je 19, a Takeru Komija (Podgorica) 17 pogodaka.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare