GEST ZA POŠTOVANJE

Bolonja isplaćivala svaku platu Mihinoj porodici: Poseban klub sa kojim smo dijelili patnju

Photo: Insidefoto/SIPA USA/PIXSELL

Fudbalski klub Bolonja porodici preminulog Siniše Mihajlovića uplaćivao je svaku platu koju je srpski stručnjak trebalo da dobije do kraja ugovora, otkrila je supruga legende Arijana.

Legendarni Mihajlović je preminuo u decembru 2022. godine, a sada je njegova udovica Arijana Rapakijoni otkrila nove detalje koji nisu bili poznati javnosti. Govorila je o odnosu Sinišinog poslednjeg kluba Bolonje prema njemu. 

“Bolonja je isplaćivala platu mog muža do posljednjeg dana, dok mu nije istekao ugovor u junu 2023. godine. To je nevjerovatan gest koji mi je dao sigurnost u momentu konfuzije. Predsednik Saputo, Bergamini, Fenući, Marketi, Di Vajo… Niko me nije zaboravio i to je poseban klub i poseban grad“, otkrila je sada Arijana u intervjuu za Il Mesađero. 

Ona se medijima obratila pred duel Lacija i Bolonje  u narednom kolu Serije A. U meču dva kluba koji su obilježili igračku i trenersku karijeru srpskog velikana ona je riješila da se ponovo pojavi na tribinama.

Ovo je meč za Sinišu! Vratiću se na stadion i približiti fudbalu od koga sam se distancirala. Mojim sinovima je takođe stalo, oni su zagriženi navijači Lacija. Bolonja je specijalan grad koji je našao mesta u našim srcima čak i pre njegove bolesti. A tokom puta patnje to je postala vječna ljubav. Zbog dana u bolnici, zbog patnje na treninzima… Sve smo to dijelili sa sjajnim ljudima. Ali navijači Lacija su takođe specijalni, oni mi nikada nisu dali da se osjetim usamljeno. Voljeli su Sinišu kao i navijači Bolonje, da budemo jasni. To su bile dvije jako posebne sredine“, naglasila je supruga Siniše Mihajlovića. 

Mihajlović je odigrao 315 utakmica u Seriji A, postigao je 38 golova igrajući za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter. Nakon završetka karijere postao je pomoćnik Robertu Manćiniju u Interu, a prvi put kao glavni trener oprobao se u Bolonji 2008. godine.

Takođe je bio trener Fiorentine, selektor reprezentacije Srbije, Sampdorie, Milana, Torina, Sportinga da bi se na kraju vratio u Bolonju u januaru 2019. godine.