Borba za polufinale Kupa – Budućnost u Baru, Dečić na Starom aerodromu

Kaluđerović i Vukotić na posljednjem meču Mornara i Budućnosti u Baru, FOTO: FK Mornar/Facebook/FSCG
Kaluđerović i Vukotić na posljednjem meču Mornara i Budućnosti u Baru, FOTO: FK Mornar/Facebook/FSCG

Kao i prva faza, tako se i mečevi četvrtfinala Kupa Crne Gore igraju na jednu utakmicu. Prošlosezonski osvajač Sutjeska je eliminisan, kao i finalista tivatski Arsenal. Dosadašnji rezultati kažu da najužiji krug favorita čine i najbolje plasirane ekipe na tabeli Dečić i Budućnost, a u igri su i dva drugoligaša Bokelj i Kom.

Budućnost u Baru izlazi na megdan Mornaru koji je osam utakmica zaredom bio nepobjediv ali je u prošlom, 14. kolo Prve lige izgubio od Dečića na Topolici 1:0.

Šampion države je u sjajnom raspoloženju nakon što je u najvećem crnogorskom derbiju srušio Sutjesku u Podgorici 1:0.

“Što se tiče nas, nalazimo se u dobrom momentu, do toga nas je doveo timski rad prožet sa puno rada i truda. I treba da budemo istrajni kako bismo nastavili svoj pobjednički put. Mornar je dobra ekipa, osjetili smo to u prvenstvenom meču kada smo odigrali neriješeno u Baru, tako da znamo da je pred nama zahtjevan i težak meč. Dobro smo se pripremili, kao ekipa imamo kvalitetan odnos prema treningu i nadam se pozitivnom rezultatu”, rekao je 19-godišnji štoper Budućnosti Damjan Dakić.

Nominalni domaćin na Starom aerodromu biće Dečić ekipi Petrovca. Tuzani su lideri prvenstva, imaju bod više od Budućnosti.

Na Gradskom stadionu Beranma igraće Jezero i Kom, a zanimljiv će biti susret u Kotoru između Bokelja i Rudara.

FOTO: FSCG

Po četiri puta trofej Kupa osvajali su fudbaleri Budućnosti i Rudara. Dva pehara imaju Sutjeska i OFK Titograd, a po jedan Lovćen, Čelik, Mogren i Petrovac.