Borba za prijesto u 2. CFL: Mladost vrijeba kiks Berana, derbi začelja u Golubovcima

Photo: FK Berane/Instagram

Borba za šampionsku titulu u 2. CFL ove sezone veoma je zanimljiva. Jasno je da će direktan plasman u 1. CFL izboriti samo prvoplasirana ekipa, a na toj poziciji je trenutno Berane sa jednim bodom više od Mladosti DG.

Upravo dueli ova dva kluba nalaze se u centru pažnje današnjeg, 32. kola.

Berane od 16 časova i 30 minuta gostuje ekipi Otranta u Ulcinju. Lider šampionata u poslednja tri kola ne zna za pobjedu, tako da je jasno da im je danas prijeko potreban trijumf. Sa druge strane, Otrant je do prošlog kola i poraza na DG Areni od ekipe Mladosti bio u seriji od sedam utakmica bez poraza.

U identičnom terminu biće odigrana još dva meča. Na Trešnjici snage će odmjeriti Zeta i Grbalj u okviru derbija začelja. Eventualnom pobjedom bilo koji tim od ova dva učinio bi svoje šanse za opstanak većim. Zeta je trenutno na tom poslednjem mjestu sa svega 29 bodova. Grbalj ima samo dva boda više.

Treći duel u ovom terminu biće okršaj timova koji su u veoma dobroj formi – Koma i Igala. Klub sa Zlatice ne zna za poraz šest mečeva uzastopno, dok je Igalo u seriji od četiri uzastopna trijumfa.

U poslednjem meču ove runde, Bokelj će od 19 časova dočekati Mladost DG. Utakmica sa drugoplasiranom ekipom na tabeli ne dolazi baš u idealnom momentu za klub iz Kotora, s obzirom da već četiri kola nisu slavili. Sa druge strane, Mladost želi da nastavi pritisak na Berane, a možda i da eventualnim kiksem vodeće ekipe i preuzmu lidersko mjesto.

Ekipa Podgorice slobodna je u ovom kolu.