Bosna i Hercegovina opet bez selektora

FOTO: Armin Durgut /PIXSELL
FOTO: Armin Durgut /PIXSELL

Ivajo Petev napustio je kormilo popularnih Zmajeva krajem 2022. godine, selekciju je preuzeo Faruk Hadžibegić i proveo na klupi Bosne i Hercegovine četiri utakmice, nakon njega je stigao Meho Kodro čiji je mandat trajao još kraće – dva meča!

56-godišnji strateg iz Mostara napustio je selektorsku funkciju, javljaju mediji širom Bosne i Hercegovine. Konačnu odluku o smjeni Kodra (kojem je prvi mandat na klupi BiH takođe trajao dvije utakmice) donio je Izvršni odbor tamošnjeg Fudbalskog saveza.

Pod njegovom dirigentskom palicom Edin Džeko i drugovi savladali su Lihtenštajn kod kuće 2:1, a potom su izgubili od Islanda u gostima 1:0 i ostali bez šansi da se domognu Evropskog prvenstva, barem kroz kvalifikacije.

U igri je karta kroz Ligu nacija gdje su fudbaleri Bosne i Hercegovine osvojili prvo mjesto u grupi B divizije, pa ih čeka plej-of sa pobjednicima grupa.

Zamjevi kvalifikacije nastavljaju 13. oktobra gostovanjem Lihtenštajnu, a komšijski mediji spekulišu da bi selekciju mogao da preuzme legendarni Vahid Halilhodžić koji je navodno stupio u kontakt sa prvim čovjekom Saveza Vicom Zeljkovićem.