Brano Milačić za LOB SPORT: Niže ne može, jedino u kanal!

FOTO: Facebook/Privatna arhiva

Novi zemljotres u crnogorskom fudbalu. Odlukom Komisije za bezbjednost i sigurnost Fudbalskog saveza Crne Gore meč 33. kola 1. CFL između Dečića i Sutjeske koji je zakazan za nedelju u 20 časova biće odigran bez prisustva publike. To je još jedan u nizu mečeva crnogorskog šampionata koji će biti odigran bez navijača.

>>> Još jedan derbi bez navijača: Dečić i Sutjeska pred praznim tribinama

Prethodno su i utakmice Dečić-Budućnost, kao i Sutjeska-Budućnost odigrane pred praznim tribinama.

Ovim povodom na svojim društvenim mrežama oglasio se i legendarni crnogorski trener Brano Milačić.

Opet se fudbalski derbi igra bez publike. Ukinite ligu oganj u nju. Nek se formiraju ekipe od rukovodstva klubova, ljudi iz FSCG i ekipe policije, pa igrajte bez publike do mile volje. Tada će bezbjedonosna situacija biti povoljna. Samo ćorav ne shvata da je neko riješio da uništi naš fudbal.“, napisao je.

Odlučili smo da ga pozovemo i zatražimo odgovore na određena pitanja vezana za trenutnu situaciju u domaćem fudbalu.

FOTO: Facebook/Privatna arhiva

Na pitanje da malo detaljnije prokomentariše trenutnu situaciju u kojoj se svaki derbi crnogorskog fudbala igra bez prisustva publike, odgovara:

Policija nije u stanju da obezbijedi nijednu derbi utakmicu. Ne znam za koga se igra fudbal, za navijače se ne igra – možda za uprave i slično…“, kazao je Milačić na startu razgovora za LOB SPORT.

Da li u svemu ovome vidi neke političke konotacije i zbog čega se sve ovo dešava?

Ne vidim kako može da ima političkih konotacija, ovo su sulude odluke. Ukoliko policija nije u stanju da obezbijedi jednu utakmicu kako bi onda to uradili sa nekim političkim mitingom ili nešto slično. Pritom naši navijači nisu neki huligani koji ugrožavaju bezbjednost u cijeloj državi kada su utakmice. Ovo su odluke protiv fudbala.“, jasan je Milačić.

Smatra da 1. CFL na nikada nije bila na nižem nivou.

Pa ispod ovoga ne može. Liga nikada nije bila gora, ove sezone nije bilo dobre utakmice. Navijači se udaljavaju sa stadiona i ništa se ne radi povodom toga. Trenutno smo na dnu, igramo i one pretkvalifikacije. Niže ne može, jedino u neki kanal…“, zaključio je Milačić.