MATIJA ŠARKIĆ POŠTEĐEN

Briselska hobotnica propušta Gruziju

Šarkić briljirao u Belgiji, Foto: Content Curation/SIPA USA/PIXSELL
Šarkić briljirao u Belgiji, Foto: Content Curation/SIPA USA/PIXSELL

U zemlji gdje je naučio prve golmanske korake Matija Šarkić je briljirao – Belgija je svojim očima vidjela u kakvog čuvara mreže je stasao nekadašnji polaznik Anderlehtove škole. Naš 26-godišnji reprezentatativac spasio je Crnu Goru ubjedljivog poraza u prijateljskom susretu sa “Crvenim đavolima” – u prvom poluvremenu imao čak osam odbrana, “skidao” zicere Karasku i Opendi, neutralizovao pokušaje De Brujnea i De Kujpera, u drugom poluvremenu imao manje posla jer su “Hrabri sokoli” djelovali srčanije, ali zaokružio utakmicu sa deset intervencija.

<<< Čudesni Šarkić i pomiješana osjećanja

“Živio sam ovdje 10 godina i branio utakmicu protiv školskih drugova. Veliko iskustvo i zadovoljan sam kako je sve izgledalo”, istakao je golman Milvola nakon meča u Briselu.

Zbog privatnih obaveza Matija Šarkić pošteđen je druge prijateljske utakmice u junskom ciklusu. Nije se vratio sa nacionalnim timom za Podgoricu, ostao je u Belgiji, pa će za meč sa Gruzijom (9. juna u Podgorici) konkurisati Danijel Petković i Igor Nikić, te dosadašnja “jedinica” reprezentacije Milan Mijatović – iskusni čuvar mreže propustio je akciju u Briselu zbog klupskih obaveza.

Šarkić se vrhunskom partijom nametnuo Robertu Prosinečkom za septembar kada Crnu Goru očekuju prvi takmičarski mečevi od dolaska hrvatskog velikana – utakmice Lige nacija sa Islandom, Velsom i Turskom.

Ove sezone je u 33 navrata branio za Milvol kada je riječ o Čempionšipu, a bio je van stroja od septembra do decembra zbog povrede butnog mišića.

Po odlasku na Ostrvo, 2017. godine, Šarkić je prve ozbiljnije seniorske nastupe imao u škotskom Livingstonu, zatim je branio za Vulverhempton, Šruzberi, Birmingem i Stouk.

Meč protiv Belgije bio mu je deveti u dresu sa nacionalnim grbom Crne Gore.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare