BIO PRVA OPCIJA PLAVIH

Budućnost izvisila za Slobodana Babića – golgeter Petrovca seli se u Mađarsku

Slobodan Babić, Foto: FSCG
Slobodan Babić, Foto: FSCG

Ekipa Budućnosti otputovala je na bazični dio priprema i narednih dana, sve do 2. jula, boraviće u Sloveniji, konkretno Moravskim Toplicama. Međutim, u timu Ivana Brnovića samo su dva napadača – iskusni golgeter Đorđe Despotović i talentovani Andrej Kostić.

Despotović, koji je ugovorom vezan za Plave do avgusta, najveća je želja Brnovića, dok je 17-godišnji Kostić na nedavno završenom “Turniru prijateljstva” dokazao svoju nadarenost, ali mu je svakako potrebno da stasava uz nekoliko iskusnijih kolega u napadu.

Nakon što se klub rastao sa Balšom Sekulićem, nije tajna da je prvi pik bio golgeter Petrovca Slobodan Babić. Odavno su čelnici Plavih sa ofanzivcem Petrovčana obavili razgovor, sve je išlo ka sklapanju saradnje, ali je onda Budućnost stavila 24-godišnjaka na listu čekanja dok ne završi posao sa Andrijom Bulatovićem, Milanom Mijatovićem, Draganom Grivićem, Petrom Vukovićem i Rusom Ilijom Serikovim.

U međuvremenu, nekadašnji napadač Grblja, Bačke, Napretka, Smedereva, Sloge, Rada i turske Antalije nije želio da čeka i svoju najbolju seniorsku sezonu naplatio je odlaskom u inostranstvo! Prema saznaju Lob Sporta, Slobodan Babić nastaviće karijeru u mađarskoj Njiređhazi! Sve je dogovorio sa Mađarima, sjutra će otputovati i staviti paraf na ugovor.

Babić, Foto: FSCG
Babić, Foto: FSCG

Riječ je o klubu koji je protekle sezone uspio da se vrati u elitu mađarskog fudbala dominantnim nastupom u drugoligaškom karavanu osvajanjem prvog mjesta.

Babić je u protekloj sezoni 1. CFL-a bio treći najefikasniji strijelac prvenstva sa 12 golova, iza Alekse Maraša (postigao 14 i preselio se u bugarski Botev) te iskusnog i neumoljivog Žarka Koraća koji je potpisao 18 recki.

Dakle, vidjećemo kakva će biti reakcija Podgoričana nakon što je dozvolila Mađarima da im otmu napadača ispred oka.

Svakako da bi produžetak saradnje sa Despotovićem bio “džek-pot” za Plave, ali je prema našim informacijama nekadašnji napadač Crvene zvezde, Astane i mnogobrojnih ruskih klubova prvi na ljestvici platnog spiska Budućnosti, a za još jednu godinu u Podgorici tražio je pojačane finansijske uslove.

Budućnost bi u Sloveniji trebalo da odigra tri prijateljska duela – Maribor (25. jun), poljsko Zaglebje (28. jun) i albanski šampion Egnatija (1. jul).