KUP CRNE GORE

Budućnost jednom nogom u finalu, Jezero želi istoriju

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Danas su na rasporedu revanš utakmice polufinala Kupa Crne Gore.

U Pljevljima od 16 časova Budućnost će protiv Rudara braniti velikih 4:1 stečenih u Podgorici. Bila bi prvoklasna senzacija da Pljevljaci uspiju da zakomplikuju ovaj dvomeč. Ipak, treba biti oprezan. Budućnost je ove sezone već jednom izgubila sa 3:0 u Pljevljima i to prije nešto više od dva mjeseca.

Ovo je okršaj dva tima koji u svojim vitrinama imaju najviše trofeja Kupa Crne Gore – po četiri. Rudar je ukupno pet puta bio u finalu dok su plavo-bijeli čak sedam puta stizali do ključne utakmice.

Foto: FSCG

Pljevljaci su posljednji trofej u Kupu podigli davne 2016. godine, a Budućnost 2022. godine.

Ove sezone Budućnost i Rudar sastali su se čak pet puta. Plavo-bijeli su upisali četiri pobjede (4:0, 2:0, 3:1 i 4:1) dok je Rudar bio uspješniji u već spomenutom meču (3:0).

Mnogo zanimljivije bi trebalo da bude u Beranama gdje nas od 17 časova očekuje okršaj Jezera i Dečića. U prvom meču bilo je 0:0, pa je jasno da će odluka pasti na sjeveru Crne Gore.

Svakako da se blaga prednost daje trenutnom lideru Prve lige, Dečiću, koji je ujedno i dva puta bio u finalu Kupa, ali nikada nije uspio da ga osvoji. Sa druge strane, Jezero juri istoriju – prvo finale i borbu za trofej.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Očekuje se spektakl, pune tribine i naravno da u klubu iz Plava priželjkuju istorijsko finale. Sa druge strane gladni su i Tuzani. Žele da konačno dođu do trofeja u Kupu Crne Gore, a u slučaju osvajanja prve, istorijske, šampionske titule to bi bio šlag na tortu vrhunske sezone Tuzana.

Činjenica koja dodatno daje nadu Jezeru jesu međusobni okršaji. Posljednja pobjeda Dečića nad ekipom Jezera dogodila se u oktobru sada već davne 2021. godine. Ukupno deset utakmica Tuzani ne mogu da pronađu dobitnu formulu za Plavljane. Ruku na srce, nije ni Jezero previše slavilo od tada – tri puta.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare