Budućnost pronašla pobjednički kurs: “To nam je bilo najvažnije”

Marko Pavlovski i Vasilije Adžić bili su strijelci, ali je i Petar Grbić odigrao kvalitetan meč, FOTO: FSCG
Marko Pavlovski i Vasilije Adžić bili su strijelci, ali je i Petar Grbić odigrao kvalitetan meč, FOTO: FSCG

Nije blistala, ali Budućnost je ispunila zacrtano pred veliki crnogorski klasik i obračun sa Sutjeskom u Nikšiću gdje mogu da riješe šampionsko pitanje. Nakon serije od tri meča bez pobjede, podgorički “plavi” savladali su u 31. kolu prvenstva ekipu Rudara pod Goricom 2:1.

“Prije svega, za nas je bilo važno da prekinemo seriju negativnih rezultata, a na strateškom planu da održimo prednost u odnosu na Sutjesku”, poručio je nakon trijumfa nad Pljevljacima šef stručnog štaba Budućnosti Miodrag Džudović.

Njegov tim pred put za Nikšić ima tri boda više od najvećeg rivala, a ono što je još bitnije i bolji međusobni skor, pa bi, gledajući kalkulacije, Budućnost sebi mogla da dozvoli i poraz kraj Bistrice, ali bi u tom slučaju do kraja šampionata morala da ostvari sve pobjede.

“Mislim da smo prvo poluvrijeme igrali dobro, da smo kontrolisali sve, a onda smo nesrećno primili gol nakon kornera. Drugo poluvrijeme smo strijepili, ali igrali cijelo vrijeme i nismo dozvolili protivniku da stvori nijednu šansu. Pobjeda je pobjeda, zadovoljan sam, idemo dalje i spremamo se za derbi sa Sutjeskom”, apostrofirao je Džudović.

Derbi u Nikšiću igra se u subotu.